V Alpách tragicky zomrela mladá Češka

NETKY.SK • 28 Júl 2019, 11:26 • 2 min
V Alpách tragicky zomrela mladá Češka

PRAHA/VIEDEŇ - Tragicky sa skončila v sobotu túra 24-ročnej Češky, ktorá sa rozhodla vystúpiť na vrch Bosruck v rakúskych Alpách. Mladá žena sa pokĺzla na mokrom turistickom chodníku a zrútila sa zo zrázu.

slovakia

left justify in out

Záchranári jej už nedokázali pomôcť, informovala v nedeľu internetová stránka televízie Nova.

Spravodajský server tn.nova.cz cituje web rakúskej televízie ORF, podľa ktorého sa žena vydala spoločne so skupinou 24 českých turistov na cestu z horskej chaty Bosruckhütte, ktorá leží v nadmorskej výške 1042 metrov.

 

obrazok

 

Skupina mala v pláne vystúpiť do sedla Ardningsattel a následne na vrchol Bosrucku vo výške 1992 metrov. Pri výstupe sa však mladá žena pokĺzla na mokrom chodníku a zrútila sa zo strmého skalnatého zrázu do hĺbky 150 metrov, spresňuje TV Nova.

 

Vážnym zraneniam na mieste podľahla, lekári jej nedokázali pomôcť. K ostatným členom výpravy podľa rakúskych policajtov vystúpilo 26 horských záchranárov, ktorí ich bezpečne odprevadili dolu, uzatvára televízia Nova.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona