V Aleppe začalo platiť prímerie dohodnuté s Ruskom

NETKY.SK • 13 December 2016, 18:57 • 2 min
V Aleppe začalo platiť prímerie dohodnuté s Ruskom

ALEPPO - Sýrski povstalci dnes oznámili, že dosiahli s Ruskom dohodu o prímerí v sýrskom meste Aleppo, aby bolo možné z obliehaných štvrtí evakuovať zvyšných civilistov a bojovníkov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Právny poradca Slobodnej sýrskej armády, organizácie zastrešujúcej povstalecké frakcie, vyhlásil, že prímerie vstúpilo do platnosti dnes večer. Obyvatelia Aleppa potvrdili, že došlo k zastaveniu bojov.

Podľa slov poradcu Slobodnej sýrskej armády začnú prvú skupinu ľudí evakuovať ešte v priebehu dneška. Z východného Aleppa ich budú odvážať autobusmi, pripravených je zatiaľ prvých päť vozidiel. Niektoré pôjdu do vládou kontrolovaného západného Aleppa a niektoré odvezú ľudí do provincie Idlib kontrolovanej povstalcami.

Hovorca povstaleckej skupiny Hnutie Núra ad-Dína az-Zankího potvrdil platnosť prímeria. Povedal, že cieľom je evakuovať civilistov a povstalcov z obkľúčených oblastí Aleppa.

Zdroje blízke sýrskej vláde dohodu o prímerí potvrdili a uviedli, že povstalci majú z Aleppa odchádzať v nočných hodinách bez prítomnosti médií. Ide o podmienku vyrokovanú Ruskom ako spojencom Damasku a Tureckom, ktoré podporuje sýrskych povstalcov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies