V Albánsku skonfiškovali pri zásahu polície 3,2 tony marihuany

NETKY.SK • 17 Október 2015, 06:30 • 2 min
V Albánsku skonfiškovali pri zásahu polície 3,2 tony marihuany

TIRANA - Albánska polícia v piatok vyhlásila, že sa jej podarilo v rámci rozsiahlej protidrogovej operácie skonfiškovať na juhu krajiny až 3,2 tony marihuany. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polícia ďalej uviedla, že takéto množstvo konope objavila v hornatej oblasti neďaleko okresu Gjirokastër ležiaceho približne 220 kilometrov južne od albánskej metropoly Tirana. Dodala, že veľká časť úrody marihuany už pritom v čase jej zásahu bola pozbieraná.


V súvislosti s prípadom polícia doposiaľ nikoho nezadržala a ani neoznačila za podozrivého, doplnila AP.
Albánsko, bývalá komunistická krajina, sa v uplynulých rokoch stalo jedným spomedzi najväčších svetových producentov marihuany. Príslušné úrady sa tento fakt snažia zvrátiť množstvom operácií, na ktorých sa zúčastňujú ťažko ozbrojené policajné komandá.


Podľa vyjadrenia tamojšej vlády sa tejto balkánskej krajine v minulom roku podarilo zlikvidovať marihuanové polia, ktorých ročná produkcia by mala hodnotu asi siedmich miliárd eur, čo je zároveň suma, ktorá v Albánsku zodpovedá približne dvom tretinám hrubého domáceho produktu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies