V Albánsku si požiar v rafinérii vyžiadal jedného mŕtveho a piatich zranených

NETKY.SK • 11 November 2016, 13:52 • 2 min
V Albánsku si požiar v rafinérii vyžiadal jedného mŕtveho a piatich zranených

TIRANA - Jedného mŕtveho a piatich zranených hlásili v súvislosti s požiarom, ktorý vypukol vo štvrtok večer po výbuchu v ropnej rafinérii v albánskom meste Ballshi, ležiacom 80 kilometrov južne od Tirany. Albánska polícia o tom informovala dnes prostredníctvom vyhlásenia, ktoré priniesla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Výbuch v rafinérii bol spôsobený zlyhaním vodíkového čerpadla, ku ktorému podľa údajov albánskeho ministerstva energetiky došlo v dôsledku nesprávnej obsluhy. Tlak vodíka dosiahol trojnásobok bežnej hodnoty, napriek tomu však nezaúčinkoval bezpečnostný ventil.

 

Pri vyvolanom požiari zahynul 40-ročný muž. Spomedzi piatich zranených utrpel jeden poranenia vážneho rozsahu.

 

Uvedenými zisteniami o príčinách havárie sa bude zaoberať štátna prokuratúra.

 

Prevádzku rafinérie v Ballshi, ktorá je schopná ročne spracovať jeden milión ton ropy, riadi tzv. offshorová spoločnosť zaregistrovaná na Panenských ostrovoch. Výrobu obnovili tento mesiac po ročnej odstávke spôsobenej obchodnými problémami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies