V Albánsku demonštrovali ľudia proti ekonomickej politike vlády

NETKY.SK • 22 November 2014, 18:44 • 2 min
V Albánsku demonštrovali ľudia proti ekonomickej politike vlády

TIRANA - Desiatky tisíc Albáncov protestovali dnes v centre Tirany proti zvýšeniu daní v budúcoročnom štátnom rozpočte obviňujúc socialistami vedenú vláda, že ožobračuje Albáncov a neplní sľuby.

slovakia

left justify in out

Demonštranti protestovali proti chýbajúcim pracovným príležitostiam, zvyšovaniu daní a zvýšeniu cien elektriny v budúcom roku.
      

Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.
      

Polícia označila za pokojnú dnešnú demonštráciu na hlavnom bulvári v centre metropoly. Zorganizovali ju stúpenci hlavnej opozičnej Demokratickej strany Albáncov (DPA) a jej vodca, starosta Tirany Lulzim Basha obvinil vládnucich socialistov, že vedú krajiny do recesie.
      

Nezamestnanosť v Albánsku dosahovala v druhom štvrťroku 2014 17,7 percenta.
      

Socialistická strana Albánska (PSS) premiéra Ediho Ramu sa dostala k moci v júni 2013. Za 14 mesiacov od svojho nástupu do funkcie uskutočnila rozsiahle reformy a dosiahla toho, že Európska únia udelila v júni Albánsku štatút kandidátskej krajiny.
      

Rama napísal na Facebook, že Albánci nemôžu rátať s rozvojom krajiny bez tvrdej práce. Krádeže elektriny a čierne stavby musia prestať, zdôraznil.
      

Basha si dnes zažartoval, keď demonštranti prechádzali okolo úradu vlády, že Rama, ktorý v tom čase otváral múzeum vytvorené z bývalého komunistického jadrového krytu, radšej ušiel do bunkru, ako by im čelil, napísala agentúra Reuters.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies