v Alabame sa zrútilo lietadlo: Zahynulo šesť ľudí

NETKY.SK • 15 August 2016, 08:11 • 2 min
v Alabame sa zrútilo lietadlo: Zahynulo šesť ľudí

TUSCALOOSA - Šesť ľudí zahynulo v nedeľu pri havárii menšieho lietadla v americkom štáte Alabama. Stroj smerujúci z Floridy do Oxfordu v štáte Mississippi mal problémy s motorom, informovala s odvolaním sa na miestne úrady agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pilot vyslal núdzový signál asi hodinu pred poludním miestneho času a lietadlo sa krátko na to zrútilo pri pokuse pristáť neďaleko dráhy regionálneho letiska v meste Tuscaloosa. Hasiči sa dostali na miesto dopadu za tri minúty, žiadneho zo šiestich ľudí na palube však už zachrániť nedokázali.

 

 

Federálny letecký úrad (FAA) oznámil, že lietadlo Piper PA-31 štartovalo z mesta Kissimmee v strednej časti Floridy a zrútilo sa medzi stromy, keď sa približovalo k letisku v Tuscaloose. Záznamy FAA ukazujú, že dvojmotorový stroj vyrobili v roku 1984.

 

Totožnosť obetí nie je zatiaľ známa. Prípad bude vyšetrovať Národný úrad pre bezpečnosť dopravy (NTSB).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies