V Afrike vyčíňa ďaľšia smrteľná epidémia, zomrelo už 70 ľudí!

NETKY.SK • 22 August 2014, 08:59 • 2 min
V Afrike vyčíňa ďaľšia smrteľná epidémia, zomrelo už 70 ľudí!

ŽENEVA/DAKAR - Epidémia hemoragickej gastroenteritídy si na severe Konžskej demokratickej republiky (KDR) vyžiadala už 70 životov.

slovakia

left justify in out

V zasiahnutej oblasti registrujú doteraz 592 infikovaných osôb, informovali dnes tlačové agentúry s odvolaním sa na Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO). Podľa jej hovorcu však v prípade epidémie v KDR nejde o ebolu.
      

Na následky eboly, hemoragickej horúčky, zomrelo v priebehu uplynulých mesiacov v štyroch afrických štátoch - Guinei, Libérii, Sierre Leone a Nigérii - 1350 z celkového počtu 2473 infikovaných osôb. U celkovo šestice pacientov použili lekári na ľuďoch doteraz netestovaný experimentálny preparát Zmapp americkej proveniencie. Amerického lekára a jeho krajanku-misionárku, ktorých previezli z Afriky, kde sa infikovali, na špecializované pracovisko do Atlanty, už prepustili z nemocnice ako vyliečených.
      

U dvoch z liečených libérijských zdravotníkov hovoria ošetrujúci lekári o evidentnom zlepšení zdravotného stavu, ich krajan-lekár zostáva síce vo vážnom stave, avšak tiež so symptómami zlepšenia. Jediným pacientom, ktorý napriek aplikácii Zmappu skonal po prevoze do vlasti, zostáva tak prvá európska obeť tohtoročnej epidémie eboly - španielsky duchovný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies