V Afganistane zabili dve cudzinky, za smrť novinárok odsúdili policajta

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 12:21 • 2 min
V Afganistane zabili dve cudzinky, za smrť novinárok odsúdili policajta

KÁBUL - Dve cudzinky zastrelili dnes v ich aute neznámi ozbrojenci v západoafganskom Heráte, hlavnom meste rovnomennej provincie.

slovakia

left justify in out

Ich telá previezli afganské bezpečnostné sily do tamojšej nemocnice, informoval hovorca polície. Národnosť žien nebola podľa agentúry DPA doposiaľ známa. Súd v hlavnom meste Kábul odsúdil na smrť policajta, ktorý zastrelil nemeckú fotoreportérku Anju Niedringhausovú. Súd uznal páchateľa vinným z vraždy, zneužitia funkcie a zo streľby na zahraničných novinárov, ktorí sledovali prezidentské voľby v apríli tohto roku vo východoafganskej provincii Chóst. Voči rozsudku je možné odvolať sa do 15 dní.
      

Nemecká fotoreportérka a jej kanadská kolegyňa, novinárka Kathy Gannonová cestovali 4. apríla, deň pred prvým kolom prezidentských volieb, vlastným autom v konvoji volebných pracovníkov. Oficiálne boli pod ochranou afganských bezpečnostných síl, keď k ich autu pristúpil policajt a začal do nich strieľať. Nemku na mieste zabil a Kanaďanke spôsobil zranenia.
      

Jeho obhajca o páchateľovi na súde povedal, že je "duševne chorý", súd to však odmietol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies