V Afganistane zabíjal samovražedný útočník, o život prišli piati ľudia

NETKY.SK • 13 Január 2016, 09:26 • 2 min
V Afganistane zabíjal samovražedný útočník, o život prišli piati ľudia

KÁBUL - Najmenej štyria policajti a jeden civilista zahynuli dnes pri výbuchu nálože samovražedného útočníka, ktorý sa odpálil v meste Džalálábád v provincii Nangarhár na východe Afganistanu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa nemenovaného pracovníka miestnej nemocnice pri výbuchu utrpeli zranenia aj traja žiaci neďalekej súkromnej školy. "K výbuchu došlo v blízkosti pakistanského konzulátu, oblasť uzavrela polícia," povedal policajný hovorca, ktorý však o incidente odmietol poskytnúť ďalšie informácie.


Jeden z miestnych obyvateľov uviedol, že z oblasti, kde došlo k atentátu, sa ešte stále ozýva intenzívna streľba. "V tej oblasti je o tomto čase hustá premávka, takže sa obávam, že by tam mohlo byť veľa obetí," uviedol iný miestny obyvateľ.


Na východe Afganistanu je aktívny Taliban. Útokov povstalcov na afganských vojakov a civilistov po stiahnutí zahraničných bojových jednotiek koncom minulého roka opäť pribudlo po celom Afganistane.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies