V Afganistane útočili samovrahovia s bombami, zahynulo najmenej 37 kadetov

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 12:56 • 2 min
V Afganistane útočili samovrahovia s bombami, zahynulo najmenej 37 kadetov

KÁBUL - Na 37 stúpol počet obetí dvoch bombových útokov, ku ktorým došlo dnes neďaleko afganskej metropoly Kábul, kde na konvoj autobusov prevážajúcich policajných kadetov zaútočili samovražední atentátnici. Medzi mŕtvymi sú aj štyria civilisti, 40 ľudí utrpelo pri incidente zranenia. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K zodpovednosti za útoky sa prostredníctvom svojho hovorcu Zabiulláha Mudžáhida prihlásilo militantné hnutie Taliban. K útokom na policajný konvoj došlo približne 20 kilometrov západne od Kábulu a terčom samovražedných atentátnikov sa stali autobusy prevážajúce kadetov z výcvikového strediska v provincii Vardak do Kábulu, kde mali nastúpiť na dovolenku.


Miesto, kde k incidentu došlo, potvrdil aj hovorca afganského ministerstva vnútra, ktorý zároveň dodal, že z uvedenej oblasti bol hlásený mohutný výbuch. Bližšie informácie o prípade však neposkytol.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona