V Afganistane uniesli päť humanitárnych pracovníkov

NETKY.SK • 16 August 2014, 14:01 • 2 min
V Afganistane uniesli päť humanitárnych pracovníkov

KÁBUL - Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK) sa snaží zariadiť prepustenie piatich svojich pracovníkov, ktorí boli unesení v západoafganskej provincii Herát.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes hovorca humanitárnej organizácie Marek Resich.
      

Zamestnanci sa viezli v piatok po ceste, keď ich zadržala miestna ozbrojená skupina.
      

"MVČK je v súčasnosti v kontakte s rôznymi predstaviteľmi na rôznych úrovniach a snaží sa zariadiť bezpečné prepustenie svojho tímu," uviedol hovorca.
      

Humanitárni pracovníci viezli ovce do miestnych dedín, keď ich zastavili ozbrojení muži, oznámil policajný hovorca v provincii Herát. Ozbrojenci vzali pracovníkov aj ovce, čo môže naznačovať, že únos bol súčasťou lúpeže, a nie útokom militantov.
      

Militanti uskutočňujú útoky v Afganistane takmer denne, zvyčajne sa zameriavajú na bezpečnostné sily.
      

Nedávno však útoky začali ohrozovať aj civilných humanitárnych pracovníkov. Ozbrojení muži spustili 24. júla paľbu na dvoch fínskych humanitárnych pracovníkov v meste Herát a oboch ich zabili.
      

Herát je jednou z najväčších afganských provincií. Na západe má spoločnú hranicu s Iránom a stal sa centrom obchodovania s Iránom a so strednou Áziou, uviedla tlačová agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona