V Afganistane uniesli 11 odmínovačov z britsko-amerického Halo Trustu

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 14:45 • 2 min
V Afganistane uniesli 11 odmínovačov z britsko-amerického Halo Trustu

KÁBUL - Jedenásť členov britsko-americkej neziskovej organizácie Halo Trust, odstraňujúcej míny, uniesli v piatok na západe Afganistanu neznámi ozbrojenci, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes Raúf Ahmadí, hovorca šéfa polície v provincii Herát. V oblasti bola podľa neho spustená vojenská operácia, v rámci ktorej sa už podarilo zadržať šesť podozrivých osôb.

 

O prepustenie odmínovačov sa už predtým pokúsili aj miestni kmeňoví staršinovia, dodal hovorca.

 

V Afganistane ruka zákona rozhodne nedosahuje úplne všade a únosy kvôli výkupnému sú tam dosť rozšíreným javom. Navyše, odmínovači zvyčajne pracujú v odľahlých oblastiach a sú preto ľahkou korisťou.

 

Po takmer 40 rokoch vojny je Afganistan jednou z najzamínovanejších krajín na svete. Halo Trust tam pod záštitou OSN odstraňuje pozemné míny v súčinnosti s ešte jednou organizáciou, Mine Action Programme for Afghanistan (MAPA).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona