V Afganistane prišlo v pondelok o život šesť vojakov NATO

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 09:20 • 2 min
V Afganistane prišlo v pondelok o život šesť vojakov NATO

KÁBUL - Šiesti vojaci medzinárodných síl NATO zahynuli v pondelok pri dvoch incidentoch v Afganistane. Z toho piati zomreli pri útoku na juhu krajiny, informovali dnes Medzinárodné bezpečnostné asistenčné sily (ISAF).

slovakia

left justify in out

Neuviedli miesto útoku ani národnosť zabitých vojakov, totožnosť zverejnia až ich domovské krajiny. Podľa nepotvrdených správ agentúry DPA zahynuli v paštúnskej provincii Zábul. 

 

Zvyšný šiesty vojak zahynul na východe Afganistanu, utrpel "nebojové" zranenie. Väčšina zahraničných vojakov na juhu i východe Afganistanu sú Američania.

 

Celkový počet vojakov, zabitých od začiatku roka v Afganistane, tak stúpol na 37, pričom deväť vojakov prišlo o život od začiatku júna.

 

Počty obetí z radov medzinárodných síl pod vedením USA v poslednom čase klesajú, afganská armáda a polícia sa pripravujú na prevzatie boja s Talibanom do vlastných rúk. Všetky bojové sily by sa mali stiahnuť z Afganistanu do konca roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies