V Afganistane pri náletoch v dvoch provinciách zahynulo najmenej 25 civilistov

NETKY.SK • 25 September 2018, 11:40 • 2 min
V Afganistane pri náletoch v dvoch provinciách zahynulo najmenej 25 civilistov

Kábul- Najmenej 25 civilistov vrátane detí prišlo v uplynulých dňoch o život pri dvoch samostatných leteckých operáciách v afganských provinciách Kápísá a Vardak. Informovali o tom v utorok afganskí predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Najmenej 12 ľudí zahynulo v pondelok večer, keď bombardér amerických síl omylom zaútočil na dom s civilistami v provincii Vardak, uviedli členovia tamojšej provinčnej rady.

 

V rámci spoločnej operácie bola zničená väznica militantného hnutia Taliban, čo viedlo k oslobodeniu ôsmich zadržiavaných vojakov. Podľa jedného z členov provinčnej rady bolo usmrtených i najmenej 40 bojovníkov Talibanu.

 

Minimálne 13 mŕtvych a päť zranených civilistov medzitým  hlásili v súvislosti s náletom v provincii Kápísá.

 

Americké sily v Afganistane vo svojom vyhlásení potvrdili, že podnikli nálet v tejto časti krajiny, pričom priznali zranenie šiestich príslušníkov miestnych provládnych milícií, ale popreli, že by ujmu boli utrpeli aj "nebojovníci".

 

Asistenčná misia OSN v Afganistane (UNAMA) uviedla vo svojej správe z februára, že vlani zdokumentovala v tejto stredoázijskej krajine prípady, pri ktorých bolo usmrtených 3438 civilistov a 7015 utrpelo zranenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies