V Afganistane opäť zabíjal Taliban: Pri výbuchoch na ceste zomrela rodina s deťmi

NETKY.SK • 8 August 2016, 12:45 • 2 min
V Afganistane opäť zabíjal Taliban: Pri výbuchoch na ceste zomrela rodina s deťmi

KÁBUL - Osem civilistov zahynulo dnes pri výbuchoch dvoch bômb uložených pri ceste, ku ktorým došlo v východoafganských provinciách Ghazní a Kábul. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prvá nálož nastražená pri ceste vybuchla v okrese Gilán v provincii Ghazní v čase, keď okolo prechádzala rikša so šiestimi členmi jednej rodiny. "Medzi mŕtvymi sú tri ženy, dve deti a muž," uviedol hovorca guvernéra provincie Ghazní. Túto oblasť podľa neho ovláda militantné hnutie Taliban, ktoré sa však afganské bezpečnostné sily snažia vytlačiť. "Preto Taliban umiestňuje nálože k cestám. Ich cieľom sú vozidlá bezpečnostných síl," dodal hovorca.


K ďalšiemu výbuch nálože umiestnenej pri ceste došlo v okrese Bagrámí v provincii Kábul. Cieľom útoku bolo tentoraz vozidlo afganskej národnej armády. Výbuch si vyžiadal životy dvoch civilistov a ďalší traja ľudia vrátane jedného vojaka pri ňom utrpeli zranenia. Bagrámí je pokladaný za jeden z najnebezpečnejších okresov v afganskej provincii Kábul.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies