V Afganistane bol zranený ďalší český vojak: Jeho hliadku zasiahla streľba!

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 06:38 • 2 min
V Afganistane bol zranený ďalší český vojak: Jeho hliadku zasiahla streľba!

KÁBUL - Ďalší český vojak v Afganistane utrpel v noci nadnes stredne ťažké zranenia, keď jeho hliadku neďaleko základne Bagrám zasiahla streľba z ručných a protitankových zbraní, informoval server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Citoval hovorkyňu generálneho štábu Armády ČR Janu Růžičkovú, ktorá povedala, že zraneného operovali v americkej vojenskej nemocnici na základni Bagrám a je stabilizovaný. 


Podľa Noviniek.cz ide o 36-ročného desiatnika J.M., ktorý obsluhuje streleckú vežu vozidla. V utorok zabil samovražedný atentátnik v Afganistane neďaleko základne Bagrám štyroch českých vojakov a piateho veľmi vážne zranil.  Zranený odvtedy absolvoval viacero operácií, ale zatiaľ nie je v stave, aby bol jeho prevoz do vlasti možný.
      

Česko doteraz stratilo v Afganistane dovedna deväť vojakov. V krajine v súčasnosti pôsobí 273 českých vojakov v Kábule a Bagráme, 150 z nich zabezpečuje ochranu leteckej základne Bagrám so 40.000 vojakmi.
      

Český premiér Bohuslav Sobotka reagoval na správu o ďalšom zranenom vojakovi vyjadrením, že situácia v Afganistane nie je dobrá, ale vláda ráta s tým, že misia bude pokračovať do konca roka. O jej ďalšom pôsobení sa bude rozhodovať na jeseň, uviedol dnes v televíznej diskusii Otázky Václava Moravca. 
      

Podobne reagoval i prezident Miloš Zeman. Novinárom povedal, že v Afganistane - a nielen tam - sa bojuje za bezpečnosť českých občanov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona