V adaptácii knihy Inferno Dana Browna si zahrá aj Felicity Jones

NETKY.SK • 18 Február 2015, 16:04 • 2 min
V adaptácii knihy Inferno Dana Browna si zahrá aj Felicity Jones

USA - Anglická herečka Felicity Jones si zahrá v pripravovanej filmovej adaptácii knihy Dana Browna s názvom Inferno (Peklo).

slovakia

left justify in out

Účasť rodáčky z Bournville pri Birminghame potvrdili tvorcovia snímky, s ktorými Jones rokovala od decembra. Tridsaťjedenročná herečka sa vo filme predstaví ako lekárka Sienna Brooks, ktorá pomáha harvardskému profesorovi Robertovi Langdonovi po tom, čo stratil pamäť. Hrdinu obľúbenej knižnej série opäť stvárni Tom Hanks.

 

Vo filme sa predstaví aj francúzsky herec Omar Sy, ktorý zahrá šéfa špeciálnej jednotky lekárov. Tvorcovia do filmu obsadili aj dánsku herečku Sidse Babett Knudsen a indického herca Irrfana Khana. Nakrúcanie by sa malo začať v apríli v réžii Rona Howarda, ktorý sa podieľal aj na adaptáciách románov Da Vinciho kód (2003) a Anjeli a démoni (2000). O scenár sa postaral David Koepp. Snímka by sa mala dostať do kín v októbri 2016. 

 

Román Inferno (Peklo) vyšiel po prvý raz v roku 2013. Langdonovo dobrodružstvo sa v tejto knihe týka jedného z "najnesmrteľnejších a najtajomnejších majstrovských diel literatúry" - knihy Božská komédia - Peklo (1316) Danteho Alighieriho. Dej príbehu sa odohráva v Taliansku. Spoločnosť Sony Pictures pracuje aj na adaptácii Brownovho Strateného symbolu (2009), ktorý vyšiel ako tretia kniha série. Zdá sa však, že Inferno sa dostane do kín skôr. 

Felicity Rose Hadley Jones si ako dieťa zahrala v televíznom filme Treasure Seekers (1996). Účinkovala aj v seriáli Nezbedná bosorka (1998 - 2001). Mezi ďalšie filmy, v ktorých sa objavila, patria Chéri (2009), Denník Anny Frankovej (2009), Cemetery Junction (2010), Hystéria (2011) či Amazing Spider-Man 2 (2014). Snímka Zamilovaní (2011) jej na festivale Sundance vyniesla špeciálnu cenu poroty. Na konte má aj nominácie na Zlatý glóbus, cenu BAFTA a Screen Actors Guild Award za životopisnú drámu Teória všetkého (2014), v ktorej stvárnila prvú manželku Stephena Hawkinga. Za túto úlohu môže v nedeľu získať aj Oscara. 

 

Omar Sy sa narodil vo Francúzsku, jeho otec však pochádza zo Senegalu a matka z Mauritánie. Je známy z komediálneho dua Omar et Fred, ktoré spolu s ním tvorí Fred Testot. Na celom svete sa preslávil vďaka komédii Nedotknuteľní (2011), za výkon v ktorej dostal ako prvý herec tmavej pleti francúzsku cenu Cézar. Okrem toho si zahral tiež vo filmoch ako Nepoužiteľní (2012) a Pena dní (2013). Vlani ho diváci mohli vidieť v snímke X-Men: Budúca minulosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona