V Abú Zabí slávnostne otvorili veľvyslanectvo SR, Fico rokoval s dubajským emirom

NETKY.SK • 21 December 2015, 17:59 • 2 min
V Abú Zabí slávnostne otvorili veľvyslanectvo SR, Fico rokoval s dubajským emirom

ABÚ ZABÍ - Predseda vlády SR Robert Fico a podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák dnes slávnostne otvorili v hlavnom meste Spojených arabských emirátov (SAE) Abú Zabí veľvyslanectvo Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak v rámci ich oficiálnej návštevy v SAE. Veľvyslanectvo okrem diplomatickej činnosti a ekonomickej diplomacie vykonáva aj niektoré konzulárne úkony.

 

Región, v ktorom sa Spojené arabské emiráty nachádzajú, patrí medzi najvýznamnejšie svetové finančné a investičné centrá. Zastupiteľský úrad SR v Abú Zabí preto vytvorí lepšie predpoklady na podporu slovenského exportu do tejto oblasti. Zároveň posilní aktivity smerujúce k zvyšovaniu ekonomickej a obchodnej spolupráce medzi SAE a Slovenskom, k podpore investičných príležitostí a poskytne priestor na rozširovanie slovenskej ponuky turistického ruchu orientovaného najmä na kúpeľníctvo.

 

Robert Fico sa dnes v Dubaji stretol aj s viceprezidentom a predsedom vlády SAE a súčasne dubajským emirom šejkom Muhammadom ibn Rášidom Maktúmom, s ktorým rokoval o vzájomnej spolupráci, posilnení hospodárskych kontaktov, potenciálnych obchodných projektoch a možných investíciách.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona