V Aare až tri Slovenky v slalome vrátane Kantorovej

NETKY.SK • 9 December 2015, 11:37 • 2 min
V Aare až tri Slovenky v slalome vrátane Kantorovej

AARE - Až tri slovenské reprezentantky sa predstavia v treťom slalome tejto sezóny Svetového pohára alpských lyžiarok, ktorý sa uskutoční v nedeľu 13. decembra vo švédskom Aare.

slovakia

left justify in out

Popri stálici Veronike Velez-Zuzulovej a juniorskej majsterke sveta spred roka Petre Vlhovej bude v hre aj Barbara Kantorová. Toto trio sa naposledy predtým predstavilo v slalome v rámci SP v januári tohto roku v rakúskom Flachau a pár dní predtým aj v chorvátskom Záhrebe. Batizovčanka Kantorová má nárok štartovať v slalome Svetového pohára na základe vyjazdených bodov jej kolegýň v tíme Velez-Zuzulovej a Vlhovej. V samom úvode tejto sezóny si Kantorová v rámci juhoamerického sústredenia pripísala dve slalomové víťazstvá na majstrovstvách Argentíny a Brazílie, neskôr skončila v slalome FIS vo švajčiarskom Zinale piata. "Barbara ešte pociťuje následky nedávneho zranenia, avšak forma sa jej postupne zlepšuje," tvrdí v tlačovej správe Úseku alpských disciplín Slovenskej lyžiarskej asociácie Kantorovej slovinský tréner Jože Gazvoda.

V Aare budú mať vysoké ambície najmä Velez-Zuzulová a Vlhová, ktoré sa blysli výbornými výkonmi v úvodných dvoch slalomoch novej sezóny v rámci SP v americkom Aspene. V prvom z nich skončila Velez-Zuzulová druhá a v druhom si Vlhová utvorila kariérne maximum v podobe 7. miesta. Dvadsaťročná Liptáčka Vlhová sa na rozdiel od svojich kolegýň v tíme predstaví v Aare aj v sobotňajšom obrovskom slalome. "Celý náš tím sa stretne na mieste súťaže vo štvrtok. Petra potvrdila svoju vynikajúcu formu víťazstvom v utorkovom slalome Európskeho pohára v nórskom Trysille a tretím miestom v pondelkovom obrovskom slalome. Veronika strávila uplynulé dni prípravou vo francúzskom stredisku Courchevel a vo štvrtok pricestuje do Aare," informoval šéftréner ženskej zložky slovenskej reprezentácie Timotej Zuzula.

Oba víkendové ženské súťaže v Aare majú štart 1. kola stanovený na 10.30 h, druhé kolá s tridsiatkou najlepších majú plánovaný začiatok o 13.30 h.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona