V 169. El Clasicu triumf Realu nad "Barcou"

NETKY.SK • 26 Október 2014, 09:54 • 2 min
V 169. El Clasicu triumf Realu nad "Barcou"

MADRID - Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v 169. edícii tradičného španielskeho derby El Clasico nad FC Barcelona 3:1. Na otvárací gól Neymara zo 4. minúty odpovedal ešte do polčasu Cristiano Ronaldo, po zmene strán dokonali obrat "bieleho baletu" Pepe s Karimom Benzemom.

slovakia

left justify in out

Real tak zaznamenal 71. triumf nad svojím najväčším rivalom a v priebežnej tabuľke Primera Division naňho z druhého miesta stráca už len jeden bod. Po uplynutí štvormesačného dištancu si v sobotu odkrútil tohtosezónnu súťažnú premiéru v drese hostí Luis Suarez a na trávniku strávil 69 minút.
      

Tréner "Barcy" Luis Enrique ho zaradil v základnej zostave na pravú stranu útočného tria k Messimu s Neymarom a uruguajský kanonier sa mu už v 4. minúte odvďačil gólovou prihrávkou. Z pravej strany preniesol hru na Neymara, ktorý presnou strelou k pravej žrdi otvoril skóre. Real zvýšil obrátky, Katalánci zasa dôraz v osobných súbojoch a už v úvodnej štvrťhodine sa zažltelo pred očami ako Neymarovi, tak aj Messimu. Na strane domácich prejavil výraznú snahu o vyrovnanie Benzema, no v 11. minúte mieril najskôr do brvna a z následnej dorážky opečiatkoval pre zmenu pravú spojnicu Bravovej brány. V gradujúcom priebehu spálil svoju tutovku pred Casillasom Messi a v 26. minúte si po páde v pokutovom území pýtal jedenástku Ronaldo. Na "biely bod" si loptu postavil napokon až v 35. minúte po ruke Piqueho v šestnástke a s prehľadom ju premenil - 1:1. Práve on sa tak postaral o vôbec prvý inkasovaný gól Barcelony v prebiehajúcej sezóne La Ligy.
      

Po zmene strán sa 85.464 divákov na Štadióne Santiaga Bernabeua prizeralo dokonalému obratu Realu. V 51. minúte umiestnil center Krossa od rohovej zástavky do siete hlavou Pepe a o desať minút ťažil Benzema z kombinácie Ronalda s Rodriguezom. Hosťom síce vyšlo následne na útočnej polovici niekoľko kombinačných akcií, no cez stabilnú defenzívu domácich sa im len ťažko presadzovalo a nedostali sa do výraznej gólovej príležitosti. Real si do konca stretnutia postrážil dvojgólový náskok a svojho veľkého rivala zdolal 3:1.  
      

"Inkasovali sme, ale nestratili sme hlavu. Hrali sme podľa nášho plánu a všetko išlo tak, ako malo. Som na hráčov hrdý, pretože ich profesionalita je unikátna. Hovorím o sústredení sa, rozmýšľaní o tom, čo na ihrisku robia a o dodržiavaní stratégie a pokynov. Chceli sme útočiť po krídlach a držať loptu na kopačkách. V druhom polčase sme vyhrali zápas, pretože sme ho chceli vyhrať," povedal tréner Realu Carlo Ancelotti.
      

Jeho náprotivok Luis Enrigue neľutoval, že do zostavy zaradil Suareza napriek tomu, že nehral súťažný zápas od MS v Brazílii. "Neľutujem, že nastúpil v základe a urobil oveľa viac, ako som od neho čakal. Hral dobre. Nečakal som, že budeme takí zraniteľní vzadu. Musíme to zlepšiť," uviedol.
      

"Vždy chcete víťazný debut. Tím spravil všetko pre to, aby sme vyhrali, ale jednoducho nám to dnes nebolo súdené. Musíme otočiť list a ísť ďalej. Za stavu 1:1 sme mali zápas stále pod kontrolou, ale nepremenili sme svoje šance. Potom dali gól zo štandardky, ktorý nás prekvapil, a potom už ovládli duel svojou rýchlosťou," povedal po stretnutí Suarez.

      

Primera Division - 9. kolo - sobota:
UD Almeria - Athletic Bilbao 0:1 (0:0)

 

Gól: 56. Etxeita, 9735 divákov.

Real Madrid - FC Barcelona 3:1 (1:1)      
      

Góly: 35. Ronaldo (z 11 m), 51. Pepe, 61. Benzema - 4. Neymar, 85.464 divákov

Valencia - Elche 3:1 (2:0)
      

Góly: 13. Mustafi, 18. Parejo, 63. Lomban (vl.) - 90. Jonathas, 42.238 divákov

Cordoba - Real Sociedad San Sebastian 1:1 (0:1)
      

Góly: 87. Xisco - 22. Martinez, 15.712 divákov

 Eibar - Granada 1:1 (1:1)
      

Góly: 37. Boveda - 8. Nyom, 4500 divákov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona