V 1. koši Real, Atletico, Barcelona, Bayern. ManCity, Juventus i PSG

NETKY.SK • 30 August 2018, 09:45 • 2 min
V 1. koši Real, Atletico, Barcelona, Bayern. ManCity, Juventus i PSG

MONACO - Trojnásobný obhajca titulu vo futbalovej Lige majstrov Real Madrid bude počas štvrtkového podvečerného žrebu skupinovej fázy 2018/2019 v Monaku v prvom koši spoločne s Atleticom Madrid, Barcelonou, Bayernom Mníchov, Manchestrom City, Juventusom Turín, Parížom St. Germain a Lokomotivom Moskva.

slovakia

left justify in out

 

V druhom koši sa v priestoroch Grimmaldi Forum ocitnú Borussia Dortmund, FC Porto, Manchester United, Šachtar Doneck, Benfica Lisabon, SSC Neapol, Tottenham Hotspur a AS Rím. Do tretieho koša zaradili minulosezónneho finalistu FC Liverpool, Schalke 04 Gelsenkirchen, Olympique Lyon, AS Monaco, Ajax Amsterdam, CSKA Moskva, PSV Eindhoven a FC Valencia. Vo štvrtom koši budú Viktória Plzeň, FC Bruggy, Galatasaray Istanbul, Young Boys Bern, Inter Miláno, Hoffenheim 1889, Crvena Zvezda Belehrad a AEK Atény.

Žreb rozdelí kluby do ôsmich štvorčlenných skupín, v ktorých sa stretne každý s každým systémom doma-vonku. Do jarného osemfinále postúpia prví dvaja, ôsmi tretí sa presunú do 16-finále Európskej ligy UEFA. Pri žrebe bude platiť pravidlo, že v jednej skupine sa nemôžu stretnúť kluby z jednej krajiny. Rovnako tak nemôžu v skupine na seba naraziť kluby z Ruska a Ukrajiny.

Tento ročník je už 64. v elitnej európskej súťaži, resp. 27. odkedy UEFA zaviedla Ligu majstrov. Prvé kolo skupinovej fázy je na programe 18.-19. septembra. Finále sa bude hrať v sobotu 1. júna 2018 v Madride na štadióne Metropolitano - v domovskom stánku Atletica.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies