V 1. kole slalomu Zuzulová tretia, opäť suverénna Shiffrinová

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 11:32 • 2 min
V 1. kole slalomu Zuzulová tretia, opäť suverénna Shiffrinová

AARE - Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová dosiahla v sobotu tretí najrýchlejší čas v 1. kole slalomu Svetového pohára po dojazde elitnej pätnástky súťažiacich. Vo švédskom Aare sa na štart s číslom 31 chystala aj Petra Vlhová.

slovakia

left justify in out

Suverénkou prvej časti súťaže bola opäť nedávna majsterka sveta Mikaela Shiffrinová. Dvadsaťročná Američanka si pred Češkou Šárkou Strachovou vypracovala 89-stotinový náskok, slovenská slalomárska hviezda stratila od tri stotinky viac (+0,92 s). Pritom prvé dva medzičasy 31-ročnú rutinérku hustých bránok radili jasne na druhé miesto a keďže bez zaváhania prešla "slepú" vertikálu i bránky v naklonenej časti svahu, zdalo sa, že sa zmestí po polsekundovej straty. Lenže v spodnej tretine mala v zatvorenejších oblúkoch dve malé zaváhania a stratila trochu času, aj tak však so štartovým číslom 14 predviedla skvelý výkon. Prvé štartové čísla boli v odmäkových podmienkach jasnou výhodou a z piatich štartujúcich pred Velez-Zuzulovou sa štyri zaradili na koniec klasifikácie, jedna vypadla... Práve po dojazde pätnástky súťaž prerušili na viac ako štvrťhodinu, lebo bolo treba upraviť zničený povrch trate.

 

Shiffrinová v 1. kole predviedla jednoznačne najväčšiu dravosť a dala jasne na známosť, že ešte pred finálovým týždňom si chce na čele slalomového poradia minimálne zvýšiť náskok tak, aby o jej úspešnej obhajobe malého glóbusu nebolo pochýb. Paralelne prebieha naďalej skvelý dramatický súboj o veľkú trofej, Tina Mazeová v piatok po obrovskom slalome prvýkrát od decembra prišla o vedenie v celkovej klasifikácii a v sobotu mala možnosť Rakúšanku Annu Fenningerovú opäť predstihnúť. Na dostihnutie súperky potrebovala 45 bodov, teda 5. miesto, po 1. kola bola predbežne ôsma (+1,43 s).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies