V 1. kole extraligy bude hrať majster zo Zvolena doma proti Nitre

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 12:25 • 2 min
V 1. kole extraligy bude hrať majster zo Zvolena doma proti Nitre

BRATISLAVA - V prvom kole 21. ročníka hokejovej Tipsport extraligy si v nedeľu 15. septembra 2013 zmerajú sily úradujúci majstri z HKm Zvolen s hráčmi HK Nitra.

slovakia

left justify in out

V úvode novej sezóny je na programe aj východniarske derby HK Poprad - HC Košice, MsHK DOXXbet Žilina sa predstaví na ľade Dukly Trenčín, HK 36 Skalica privíta MHC Martin a ŠKH 37 Piešťany nastúpi proti HC´05 Banská Bystrica. V najvyššej slovenskej hokejovej súťaži bude opäť účinkovať jedenásť klubov, zástupcov desiatich miest dopĺňa reprezentačný výber hráčov do 20 rokov. Na slávnostnom žrebovaní v Bratislave sa zúčastnili zástupcovia všetkých klubov.

Tipsport extraliga bude mať aj v sezóne 2013/2014 spolu 54. kôl základnej časti, posledné je na programe v utorok 4. marca 2014, vyraďovacia časť sa začne o štyri dni neskôr prvými štvrťfinálovými súbojmi. "Predstavitelia klubov sa rozhodli nemať prestávku počas februárovej olympiády, pretože dvoj- až trojtýždňová pauza by bola veľmi dlhá a zbytočná, navyše ekonomicky náročná. Každý klub by musel pripraviť individuálny program pre svoj seniorský tím. Rozhodli sa pokračovať v súťaži, no v deň zápasov slovenskej reprezentácie sa extraliga hrať nebude," prezradil Vladimír Paštinský, riaditeľ riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej súťaže Pro Hokej. 

"Verím, že nový súťažný ročník sa začne 15. septembra so všetkými klubmi, ktoré sa do súťaže prihlásili," povedal predseda predstavenstva Pro Hokeja Juraj Bakoš, ktorý je zároveň generálny manažér vicemajstra HC Košice. Vladimír Paštinský neskôr doplnil: "Kluby mali povinnosť prihlásiť sa do 15. mája. Naše interné predpisy hovoria o tom, že do konca júna musia kluby doložiť dokumenty o záväzkoch voči hráčom a trénerom. Ďalšie náležitosti o vyrovnaní záväzkov musia kluby dodať do augustového zasadnutia výkonného výboru SZĽH." Znamená to, že nie všetky prihlásené kluby do Tipsport extraligy 2013/2014 už majú istotu štartu, nemusia totiž získať licenciu pre najvyššiu súťaž v SR. 

Po skončení predchádzajúceho súťažného ročníka sa objavili informácie o tom, že niektoré slovenské extraligové kluby majú záujem štartovať v zahraničných nadnárodných súťažiach. "Záujem klubov ísť do inej ligy vyplýva z ekonomickej situácie na Slovensku a v slovenskom športe. Väčšinou sa to rýchlo utrasie, pretože náklady s inou súťažou sú väčšie ako v extralige. Som rád, že funkcionári všetkých klubov urobili všetko pre to, aby stabilizovali situáciu v kluboch," dodal šéf Pro Hokeja Vladimír Paštinský. 

Žreb 1. kola hokejovej Tipsport extraligy 2013/2014 - nedeľa 15. septembra 2013: 
HKm Zvolen - HK Nitra 
ŠHK 37 Piešťany - HC'05 Banská Bystrica 
HK Poprad - HC Košice 
Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 
HK 36 Skalica - MHC Martin



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies