Uznesenie o NADSME je splnené

NETKY.SK • 21 Október 2010, 07:05 • 2 min
Uznesenie o NADSME je splnené

Uznesenie o NADSME je splnené

slovakia

left justify in out

img

Uznesenie vlády o riešení situácie v Národnej agentúre pre rozvoj malého a stredného podnikania (NADSME) je podľa premiérky Ivety Radičovej splnené.
"Myslím si, že nemôžeme hovoriť o kauze NADSME. Uznesenie vlády je splnené. Minister (hospodárstva a výstavby SR - pozn. TASR) pokračuje vo výmene personálnych obsadení tak, ako mu to ukladalo uznesenie vlády," uviedla po dnešnom rokovaní kabinetu Radičová.
Materiál o NADSME, ktorý šéf rezortu hospodárstva predkladal na dnešné rokovanie, bol podľa premiérky "z rokovania vlády stiahnutý, pretože ho pripomienkujú tie rezorty, ktorých sa materiál o NADSME dotýka". "Po zapracovaní námetov, pripomienok bude materiál predložený na vládu," spresnila.
Skutočnosť, že sa dnes na zasadnutí vlády konštatovalo plnenie uznesenia o NADSME, potvrdil aj štátny tajomník Ministerstva hospodárstva a výstavby (MHV) SR Martin Chren.
"O tom, ako by mala vyzerať nová superagentúra, musia však pokračovať aj rozhovory medzi jednotlivými rezortmi. My sa chceme v prvom rade zamerať na naplnenie programového vyhlásenia vlády, na obsahovú stránku, nielen na nakreslenie nejakej schémy," povedal Chren.
Rokovania medzi zainteresovanými rezortmi podľa Chrena "neustále prebiehajú". "Nejde o nejaký príliš urýchlený proces, ale naozaj o snahu koncepčne niečo nielen nastaviť na najbližšie štyri roky, ale aj do budúcnosti, a teda samozrejme to chvíľku trvá," spresnil.
Výmeny v agentúre podľa štátneho tajomníka MHV SR prebiehajú tak, aby sa nenarušilo fungovanie samotnej NADSME. "Nie je možné odvolať nejakých predstaviteľov bez toho, aby tam neboli noví, pretože by štát stratil dosah na peniaze, ktoré sú v agentúre. Všetky plánované výmeny a napĺňanie uznesenia vlády prebiehajú v súlade so všetkými právnymi predpismi a s príslušnými stanovami," dodal.
Pripomenul, že materiál o NADSME je momentálne medzi tzv. nazaradenými materiálmi. "Keď dobehnú všetky procesy konzultácií a  rozhovorov medzi rezortmi, tak určite bude schválený," dodal Chren na otázku, kedy sa bude materiálom na svojom rokovaní zaoberať vláda.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies