Užite si festivaly bez následkov

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 09:08 • 2 min
Užite si festivaly bez následkov

BRATISLAVA - Leto je už tu a vy sa nemôžete dočkať, až vyrazíte na nejaký ten festival? Či už to bude hudobný, filmový alebo napríklad divadelný, poriadne si ho užite. Máme pre vás tipy, ako si ho správne vychutnať a prežiť ho pokiaľ možno v zdraví.

slovakia

left justify in out

Rozhodne sa nenúťte do niečoho, čo vás nebaví. Váš priateľ vás láka na trojdňový punkový festival a vy už dopredu viete, že to pre vás bude len otrava? Tak ho pošlite samotného a vy vyrazte na niečo podľa vášho gusta.

 

Tak samozrejme, alkohol k festivalom patrí, ale nepreháňajte to s ním. Síce by ste neboli prvý ani posledný, pre koho by musela ísť záchranka kvôli otrave alkoholom, ale za to vám to rozhodne nestojí, verte nám. Navyše na festivale pod holým nebom nemáte ten komfort, že si objednáte taxík, ktorý vás dovezie domov, a vy sa potom druhý deň prevalujete v posteli. Chcete si predsa koncerty užiť a nie ich pretrpieť s bolehlavom.

 

Pozor by ste si mala dávať aj na jedlo. Je jasné, niečo jesť musíte, ale nemusí to byť na raňajky, na obed aj na večeru prepálená klobása. Už tak dostane žalúdok asi poriadne zabrať, aj keď už narazíte na pomerne pestrý výber jedál aj na festivaloch pod šírym nebom, stále budete jesť veľa nezdravého. Tak dobre vyberajte, nech si nezarobíte na črevné ťažkosti. To je to posledné, čo by ste na festivale potrebovali.

 

Pokiaľ ste "skleníková kvetinka", ktorá si beží umyť ruky hneď ako sa dotkne v podstate čohokoľvek a hygienické obrúsky nedáte z kabelky, potom asi na festival radšej zabudnite. To nebude nič pre vás. Hygiena tam je totiž značne obmedzená. Ak ste už ostrieľaný a nejaký ten fliačik na šortkách a špinavé ruky vás nerozhádžu, super. Aj tak si ale so sebou vezmite dezinfekčné vodičku a vlhčené obrúsky. Nielen na ruky, nezabudnite ani na intímne obrúsky. So sprchou totiž moc nepočítajte. Takže sa poriadne vydrhnite pred odchodom na festival.

 

obrazok

 

Asi premýšľate nad tým, čo si na taký festival vziať. Chce to hlavne pevnú obuv, pretože budete tancovať celý deň a možno aj polovicu noci. Vezmite si tiež teplú mikinu a džínsy. Aj keď podľa predpovede má byť tridsať stupňov, v noci vám môže byť chladno. Nemá ale zmysel si toho brať zbytočne veľa, nikomu nebude vadiť, že celý festival prechodíte v špinavých džínsoch. O módu tu skutočne nejde. 

 

Aby ste si užili všetkého, čo festival ponúka, dopredu si prečítajte program. Pozrite sa, aké kapely na akom pódiu hrajú a preštudujte si aj sprievodné programy. Hocikedy bývajú veľmi zaujímavé. A potom si dobre rozvrhnite sily. Nespať tri dni nevydržíte.

 

Na festival vyrazte s partiou dobrých kamarátov. Budete mať istotu, že v prípade núdze sa o vás postarajú a nebudete sa nudiť. 

 

Sex? Jedine ten bezpečný. Uvoľnená nálada, skvelá hudba, alkohol. To všetko odbúrava zábrany a je možné, že prežijete lásku na jednu noc. Ak nemáte priateľa, tak prečo nie. Ale pamätajte na zásadu jedine s kondómom. Nejde len o nechcené tehotenstvo, ale tiež by ste mohli chytiť nejakú pohlavnú chorobu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies