Uzdravený Messi je pripravený na výzvy v roku 2014

NETKY.SK • 9 Január 2014, 11:00 • 2 min
Uzdravený Messi je pripravený na výzvy v roku 2014

MADRID - Lionel Messi vyhlásil, že sa už teší na ďalší "veľký rok 2014" po tom, ako dvakrát skóroval v stredajšom prvom zápase osemfinále španielskeho Kráľovského pohára vo futbale proti Getafe.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný Argentínčan dal dva góly pri domácom víťazstve "blaugranas" 4:0, pričom začal na lavičke náhradníkov a absolvoval záverečnú polhodinku. Skóroval v 90. min a v nadstavenom čase. Štvornásobný najlepší futbalista na svete pauzoval takmer dva mesiace pre zranenie zadného stehenného svalu, ktoré si privodil 10. novembra v ligovom dueli s Betisom Sevilla. Messi dosiahol v tejto sezóne 16 gólov v súťažných zápasoch za FC Barcelona.

"Poriadne som zregeneroval a na tréningoch som sa cítil vynikajúco. Súťažné stretnutie je však niečo úplne iné," povedal pre Barca TV fenomenálny rodák z Rosaria a doplnil: "Viac ako góly ma teší, že som sa cítil veľmi dobre po fyzickej stránke. Tú polhodinu som odohral bez akejkoľvek bolesti." 

Od Messiho sa očakáva, že v roku 2014 bude hlavný ťahúň katalánskeho klubu v ceste za vytúženou obhajobou ligového titulu i Argentíny pri pokuse získať prvý primát z majstrovstiev sveta od roku 1986. K mentálnej pohode mu pomohlo, že počas rekonvalescencie strávil pár týždňov v rodnej krajine. "Poriadne som si odpočinul od všetkého. Bol som s rodinou a priateľmi, čo mi dodalo nové sily. Teraz som späť, sústredím sa opäť na futbal a teším sa na výnimočný rok. Naďalej chcem dosahovať veľké méty, získavať trofeje, zabávať sa futbalom a pomôcť spoluhráčom. Čaká nás nesmierne náročných päť mesiacov, určite počas nich zabojujeme, aby sme vyhrali všetko, čo sa bude dať. Hovorím o klube i reprezentácii," doplnil obávaný ľavák. 

Barcu čaká v sobotu náročná prekážka v rámci Primera División. Barcelončania nastúpia na pôde Atlética Madrid, teda tímu, ktorý je spolu s "blaugranas" na čele španielskeho ligového pelotónu. Ešte nie je isté, či Messi nastúpi aj v súboji na Štadióne Vicenteho Calderóna. "Porozprávam sa s trénerom 'Tatom' Martinom, rozhodnutie je v jeho kompetencii. Teraz neviem povedať, či nastúpim," vyjadril sa k téme Lionel Messi, ktorý vzápätí potvrdil, že sa zúčastní na pondelňajšom galavečere Zlatá lopta FIFA vo švajčiarskom Zürichu. Je jeden z trojice adeptov na zisk najprestížnejšieho ocenenia. Spolu s ním sa o honor najlepšieho futbalistu planéty uchádzajú aj večný rival Cristiano Ronaldo a Franck Ribéry z Bayernu Mníchov. "Určite prídem, tak ako vždy. Je pre mňa veľká česť byť medzi triom najlepších. Nezáleží, ako skončím. Pre mňa sú najdôležitejšie kolektívne úspechy s klubom a národným výberom," dodal Argentínčan, ktorý je siedmykrát po sebe medzi trojicou kandidátov, pričom zvíťazil v predchádzajúcich štyroch ročníkoch ankety. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona