Uzbekistan pripravuje legislatívu na legalizáciu transakcií s kryptomenami

NETKY.SK • 26 Február 2018, 20:51 • 2 min
Uzbekistan pripravuje legislatívu na legalizáciu transakcií s kryptomenami

TAŠKENT - Uzbekistan pripravuje legislatívu na legalizáciu transakcií s kryptomenami od 1. septembra 2018. Uviedli to miestne médiá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prezident Šavkat Mirzijojev už vydal príslušný dekrét a centrálna banka, ministerstvá financií, hospodárstva, komunikácie a informačných technológií boli poverené touto úlohou spolu s niekoľkými ďalšími ministerstvami a oddeleniami. Vláda v krajine plánuje vybudovať aj centrum pre tzv. blockchain technológiu, ktorá je základom kryptomien, ako je bitcoin. Očakáva sa, že centrum začne prevádzku 1. júna.

 

Uzbecká centrálna banka predtým kritizovala kryptomeny. Argumentovala, že nie sú regulované a používajú sa na financovanie terorizmu a trestnej činnosti. Uzbecká vláda tiež plánuje podporiť používanie bezkontaktných platobných technológií vrátane Paypal, Alipay, Visa a Mastercard. Uzbekistan patrí ku krajinám, v ktorých je ťažba kryptomien lacná.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona