Uzbeka, ktorý vlani útočil v Štokholme, odsúdili na doživotie

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 14:10 • 2 min
Uzbeka, ktorý vlani útočil v Štokholme, odsúdili na doživotie

ŠTOKHOLM - Na doživotný trest odňatia slobody odsúdil vo štvrtok švédsky súd 40-ročného Rachmata Akilova z Uzbekistanu, obvineného zo spáchania útoku nákladným vozidlom v centre Štokholmu, pri ktorom vlani zahynulo päť ľudí.

slovakia

left justify in out

Akilov sa priznal k jazde ukradnutým nákladným autom po frekventovanej pešej zóne vo švédskej metropole. Usvedčili ho z vraždy spojenej s terorizmom. Jeho útok sa odohral 7. apríla 2017.

 

Akilov počas súdneho procesu vyhlásil, že chcel prinútiť Švédsko, aby ukončilo svoju účasť na operáciách medzinárodnej koalície proti IS. Prokuratúra pre neho požadovala doživotný trest. Súdny proces s ním trval zhruba dva mesiace a svedčilo v ňom vyše 100 osôb vrátane preživších obetí.

 

Uzbek pri útoku usmrtil piatich ľudí - Brita, Belgičanku a troch Švédov, pričom najmladšou osobou, ktorá pri útoku tohto moslimského fanatika zahynula, bolo 11-ročné dievča. Zranil ďalších 14 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona