Úžasný dar ministerstva obrany deťom zo znevýhodneného prostredia!

NETKY.SK • 25 November 2021, 12:29 • 2 min
Úžasný dar ministerstva obrany deťom zo znevýhodneného prostredia!

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR venuje občianskemu združeniu Roma Progress Zvolen 2 105 kusov vyradených počítačov z rokov 1994 až 2014 za viac ako 5,1 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo tak chce prispieť k podpore vzdelávania, výchovy a osvetovej činnosti detí a mládeže zo sociálne znevýhodneného prostredia. Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

 

img

 

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) nerozumie, prečo síce vyradené, no funkčné počítače ležali roky na sklade. Priblížil, že projekt vznikol, keď oslovil Petra Polláka mladšieho, ktorý sa venuje témam marginalizovaných skupín, aby našli zmysluplnú aktivitu, ktorá pomôže.

 

img

 

"Ešte po vyše roku a pol ma niekedy prekvapia “pozostatky” po bývalom vedení.  Dobrým príkladom je 2 105 počítačov z rokov 1994-2014, ktoré roky ležali v sklade. Už dávno mohli poslúžiť iným, no kde nebola vôľa, nenašla sa ani cesta. Neplačeme, hľadáme riešenia. Tak sme dali s poslancom Petrom Pollákom ml. hlavy dokopy a pri rozhovore o možnostiach podpory marginalizovaných skupín sme sa rozhodli darovať OZ Roma Progress Zvolen tieto vyradené, no funkčné počítače," vysvetlil Naď.
 

"Ľahostajnosť pri nakladaní so štátnym majetkom v rezorte obrany je minulosťou. Radi zužitkujeme všetko, čo sa dá. Navyše ani v dnešnej digitálnej dobe nie je počítač pre mnohé rodiny na Slovensku samozrejmosťou, preto sme sa rozhodli našu nadbytočnú vyradenú techniku venovať občianskemu združeniu, ktoré spolupracuje s týmito rodinami," povedal minister obrany.

 

 

"Ani v dnešnej dobe nie sú PC v každej rodine samozrejmosťou. Práve občianske združenie Roma - Progress spolupracuje s rómskymi rodinami, organizuje pre ne rôzne podujatia a snaží sa pomôcť aj materiálovo. Veľmi sa tešíme, že môžeme zmysluplne pomôcť. Urobíme tak vždy v akejkoľvek forme a s dobrým úmyslom pre tých, ktorí to potrebujú," dodal.

 

Generálny riaditeľ sekcie majetku a infraštruktúry MO SR Ján Bučan doplnil, že ministerstvo obrany ako ústredný orgán štátnej správy spravuje majetok štátu s ohľadom na maximálnu možnú hospodárnosť a efektivitu. "Preto sme jednoznačne otvorení možnostiam ďalšieho zmysluplného využitia našich nadbytočných komodít, o to viac, ak ide o pomoc deťom žijúcim v neľahkej sociálnej situácii," uzavrel.

 

Možno vás zaujme: Sme rodina: Presadili sme nové návrhy na pomoc tým najslabším!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies