BRATISLAVA - Receptov na oškvarkové pagáčiky poznáme veľa. Tento recept sme dostali od našej čitateľky Márii.
Oškvarkové domáce pagáčiky sú chutné jedlo k pivu alebo vínu. Vyskúšajte tento jednoduchý recept.
Časová náročnosť: 30 min
Doba pečenia: 20 minút
Cesto:
50 Dg hladkej múky
50 Dg polohrubej múky
1/2 margarín
1 polievkovej lyžice (PL) masti
4 PL bieleho vína
3 celé vajcia
1 kyslá smotana
kvasnice
soľ
mlieko
kávova lyzička cukru
Do mierne teplého mlieka pridáme cukor a kvasnice, necháme ich napučat a spolu s ostatnými ingredienciami vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
Plnka:
1 Hera
35 Dg zomletých oškvarkov spolu vymiešame.
Plnku natrieme na rozvaľkané vykysnuté cesto. Tri krát preložíme a vyvaľkáme vždy po 10-tich minutách.
Potom vyvaľáme cesto na 2 cm hrúbku, vrch nožom nakrojíme na kosoštvorce, potrieme vajcom a vykrajujeme pagáčiky. Vo vyhriatej rúre na 200 stupňov pagáčiky pečieme cca 20 - 25 minút.
Pagáčiky majú vynikajúcu chuť a dlho si zachovajú čerstvosť a mäkkosť.
Prajeme dobrú chuť!
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies