Úžasné oškvarkové pagáčiky

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 09:41 • 2 min
Úžasné oškvarkové pagáčiky

BRATISLAVA - Receptov na oškvarkové pagáčiky poznáme veľa. Tento recept sme dostali od našej čitateľky Márii.

slovakia

left justify in out

Oškvarkové domáce pagáčiky sú chutné jedlo k pivu alebo vínu. Vyskúšajte tento jednoduchý recept.

 

Časová náročnosť: 30 min

Doba pečenia: 20 minút

 

Cesto:
50 Dg hladkej múky
50 Dg polohrubej múky
1/2 margarín
1 polievkovej lyžice (PL) masti
4 PL bieleho vína
3 celé vajcia
1 kyslá smotana
kvasnice
soľ
mlieko
kávova lyzička cukru


Do mierne teplého mlieka pridáme cukor a kvasnice, necháme ich napučat a spolu s ostatnými ingredienciami vymiesime cesto a necháme vykysnúť.

Plnka:
1 Hera
35 Dg zomletých oškvarkov spolu vymiešame.

 

img
 

 

Plnku natrieme na rozvaľkané vykysnuté cesto. Tri krát preložíme a vyvaľkáme vždy po 10-tich minutách.

 

Potom vyvaľáme cesto na 2 cm hrúbku, vrch nožom nakrojíme na kosoštvorce, potrieme vajcom a vykrajujeme pagáčiky. Vo vyhriatej rúre na 200 stupňov pagáčiky pečieme cca 20 - 25 minút.

 

Pagáčiky majú vynikajúcu chuť a dlho si zachovajú čerstvosť a mäkkosť. 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies