Už žiadne otravné reklamy v prehliadačoch! Google ich chce blokovať

NETKY.SK • 2 August 2017, 08:34 • 2 min
Už žiadne otravné reklamy v prehliadačoch! Google ich chce blokovať

MOUNTAIN VIEW – Aj Vás už hnevajú otravné reklamy, ktoré vyskakujú z každého jedného rohu webových stránok? A pri snahe vypnúť ich sa spustí ďalšia a pokým sa dostanete k požadovanému obsahu, ste buď otrávení alebo už len ťažko spomínate na to čo ste to vlastne hľadali?

slovakia

left justify in out

Google konečne vypočul požiadavky používateľov a od budúceho roka bude vo svojich prehliadačoch blokovať reklamy, ktoré sa vymykajú etickým pravidlám inzercie.  

 

Užívatelia novej verzie prehliadača Chrom dostupnú pre kódové označenie Canary, si môžu tento budúcoročný trend vyskúšať už dnes, a to vo svojich mobilných aparátoch. Organizácia Coalition for Better testuje kód, ktorým chce vymedziť pravidlá umiestňovania reklám, tak aby zbytočne nevyrušovali používateľov, ktorí sa budú snažiť reklamu úplne zablokovať.

 

Firmy zamerané na vývoj sa snažia nájsť ku kompromisu medzi prijateľným marketingom a používateľmi, keďže weby sú financované hlavne z umiestnených reklám na svojich stránkach. Nová verzia prehliadača bude mať v nastaveniach položku, ktorá umožní filter aktivovať, zatiaľ sa však nedá povedať konkrténe na ktorých stránkach a na, ktoré reklamy sa bude vzťahovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies