Už v nedeľu nastúpia Slováci proti Švajčiarom

NETKY.SK • 5 Máj 2018, 09:56 • 2 min
Už v nedeľu nastúpia Slováci proti Švajčiarom

KODAŇ - Slovenskú hokejovú reprezentáciu síce ešte v sobotu večer čaká vstup do 82. majstrovstiev sveta v hokeji proti Česku, no hneď po ňom bude nasledovať rýchla regenerácia a príprava na nasledujúci duel. Už v nedeľu večer totiž Slováci nastúpia na zápas proti Švajčiarom.

slovakia

left justify in out

Pôjde o 69. vzájomný duel, v bilancii sú na tom trochu horšie slovenskí hokejisti, ktorí by veľmi radi dosiahli proti tomuto súperovi 29. triumf. Švajčiari ich majú doteraz 32, osem súbojov sa v minulosti skončilo nerozhodne. "Priznám sa, že ani neviem, v akej zostave švajčiarsky tím pricestoval na šampionát,“ povedal skúsený slovenský obranca Dominik Graňák. Najvýraznejšou postavou výberu trénera Patricka Fischera je útočník Nino Niederreiter, opora klubu zámorskej NHL Minnesota Wild.

Tridsaťštyriročný bek Graňák v minulosti krátko pôsobil vo švajčiarskej NLA v drese Fribourgu. "Hral som tam len pár mesiacov, takže až takú veľkú skúsenosť s ich hokejom nemám. Niektorých ich hráčov poznám, ale žiadne tváre v zmysle spoluhráčov som tu nevidel,“ pokračoval.

Ako by Graňák charakterizoval hru nedeľňajšieho súpera? "Švajčiarske mužstvo má svoju vlastnú a jasnú tvár. Je to veľmi dobre korčuľujúci, agresívny, zodpovedný a pracovitý tím," prezradil.

V tejto sezóne sa Slováci so Švajčiarmi nestretli, v predchádzajúcej v štyroch meraniach síl raz zvíťazili a trikrát prehrali. Na MS na seba obaja súperi narazili naposledy v Helsinkách 2012, pri ťažení za striebrom vtedy tím SR triumfoval 1:0.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies