Už v najbližších dňoch rozhodnú, kde vyrastie nové Národné kongresové centrum

NETKY.SK • 5 August 2021, 13:45 • 2 min
Už v najbližších dňoch rozhodnú, kde vyrastie nové Národné kongresové centrum

BRATISLAVA - V polovici augusta by malo padnúť rozhodnutie o tom, kde by mohlo v Bratislave stáť Národné kultúrne a kongresové centrum (NKKC).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom štatutárny zástupca občianskeho združenia NKKC Miroslav Križan. „Aktuálna situácia je taká, že sme boli poverení uznesením vlády vypracovať štúdiu uskutočniteľnosti na tento projekt, ktorú bude vláda následne posudzovať," skonštatoval s tým, že štúdiu momentálne finalizujú a predložia ju do 15. augusta.

 

Vláda prisľúbila finančnú injekciu
Do konca septembra bude Útvar hodnoty za peniaze (ÚHP) Ministerstva financií SR projekt posudzovať. Následne sa vláda rozhodne o tom, či NKKC finančne podporí.

 

V prípade kvalitného projektu s vysokou hodnotou štát prisľúbil podporu až do výšky 60 miliónov eur. Združenie aktuálne posudzuje tri finálne zámery. Z nich vyberie ten, ktorý sa najviac približuje požiadavkám NKKC.

 

Prvým je Nový Istropolis od spoločnosti Immocap, druhým je Nové Lido od JTRE a tretím je centrum vo výstavnom areáli Incheba.

 

Požiadavky splnili iba tri firmy
Iniciatíva spočiatku oslovila 13 subjektov, ktoré mali vhodné pozemky na výstavbu NKKC vrátane Hlavného mesta SR Bratislava či cirkvi.

 

„Záujem prejavilo osem subjektov, nakoniec zostali traja," vysvetlil Križan s tým, že nie každý záujemca dokázal splniť náročné požiadavky kladené na budúce NKKC.

 

Občianske združenie založilo na účel vypracovania štúdie uskutočniteľnosti pracovnú skupinu zloženú z nezávislých expertov, ktorá mu pomáha s vypracovaním štúdie tak, aby spĺňala všetky potrebné náležitosti. Výsledok sa dozvieme už v najbližších dňoch.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies