Už šiesty deň padajú v Čechách teplotné rekordy

NETKY.SK • 13 September 2016, 20:54 • 2 min
Už šiesty deň padajú v Čechách teplotné rekordy

PRAHA - Česká republika má za sebou ďalší deň denných teplotných rekordov. Najvyššie teplotné hodnoty pre 13. septembrový deň namerali dnes na väčšine staníc, kde zaznamenávajú teploty viac ako tri desaťročia.

slovakia

left justify in out

Vôbec najvyššie vystúpila ortuť teplomerov v Řeži neďaleko Prahy a Doksanoch v Ústeckom kraji, kde namerali zhodne 32,3 stupňa Celzia.

 

S odvolaním sa na informácie Českého hydrometeorologického ústavu o tom informovali tamojšie elektronické médiá.

 

V ČR registrujú teplotné rekordy od 8. septembra, teda už šiesty deň bez prestávky. Doteraz najvyššiu hodnotu tam namerali 12. septembra v Řeži, a to 33,2 stupňa Celzia.

 

Na väčšine územia ČR hrozí v dôsledku mimoriadne teplého a suchého počasia vznik požiarov, varovali meteorológovia vo výstrahe, ktorá platí až do piatka pre 12 krajov, ako aj českú metropolu. Súčasne avizovali, že na sklonku týždňa sa do strednej Európy presunie zo Západu studený front.

 

Až dovtedy by sa však občania mali riadiť lokálnymi vyhláškami a predpismi, zdržať sa v lesoch, ale aj inde v prírode práce s otvoreným ohňom a neodhadzovať cigaretové ohorky na zem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies