Už sa to s ním bude ťahať, Lochteho môžu trestne stíhať za nahlásenie falošného prepadnutia

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 10:30 • 2 min
Už sa to s ním bude ťahať, Lochteho môžu trestne stíhať za nahlásenie falošného prepadnutia

RIO DE JANEIRO - Najvyšší súd v Brazílii rozhodol, že amerického plavca Ryana Lochteho môžu aj po dlhšom čase trestne stíhať za falošné nahlásenie lúpežného prepadnutia počas OH 2016 v Riu de Janeiro. Ako je známe, Lochte si po skončení plaveckých súťaží v Riu "vyrazil z kopýtka" so svojimi kolegami z amerického tímu. Z nočného výletu sa vracali opití a zastavili sa na čerpacej stanici, kde močili v okolí budovy a údajne aj vylomili zamknuté dvere na toalete.

slovakia

left justify in out

Keď chceli odísť, dvaja pracovníci bezpečnostnej služby ich pod hrozbou použitia strelnej zbrane prinútili zaplatiť za napáchané škody. Lochte udalosť opísal ako lúpežné prepadnutie. Brazílska polícia začala incident vyšetrovať na základe medializovaných správ a dopracovala sa k zisteniam o vandalizme Američanov. V tom čase už bol Lochte v USA, zatiaľ čo zvyšná trojica ešte musela brazílskym úradom vysvetliť, čo sa v skutočnosti stalo.

Lochte sa neskôr za svoje konanie ospravedlnil, no pre jeho správanie ho medzičasom opustili mnohí sponzori. V Brazílii ho obvinili z falošného hlásenia, horná sadzba je podľa tamojších zákonov 18 mesiacov odňatia slobody. Súdiť ho môžu aj v neprítomnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona