Už o niekoľko dní otvorí nový obchvat Žiaru nad Hronom

NETKY.SK • 12 December 2014, 14:15 • 2 min
Už o niekoľko dní otvorí nový obchvat Žiaru nad Hronom

ŽIAR NAD HRONOM - Už od pondelka 15. decembra by sa mala doprava v Žiari nad Hronom odľahčiť. Národná diaľničná spoločnosť totiž v tento deň slávnostne otvorí a odovzdá do užívania nový úsek rýchlostnej cesty R2 Žiar nad Hronom, obchvat.

slovakia

left justify in out

"Obchvat Žiaru nad Hronom už čoskoro prispeje k zlepšeniu života v meste. V súčasnosti je celá doprava v smere od Prievidze v oboch smeroch vedená po ceste I/50 cez intravilán mesta Žiar nad Hronom," informoval hovorca NDS Michal Fúrik. 
     

Vybudovaním úseku rýchlostnej cesty sa tranzitná doprava presunie z centra Žiaru nad Hronom na rýchlostnú cestu R2, ktorá bude slúžiť ako západný obchvat tohto mesta.
     

Takmer šesť kilometrov dlhý úsek je súčasťou plánovanej trasy rýchlostnej cesty R2 od križovatky s diaľnicou D1 pri Trenčíne v smere na Bánovce nad Bebravou, Prievidzu, Žiar nad Hronom, Zvolen, Lučenec, Rožňavu až po Košice. Zmluvná cena stavby je 26,1 milióna eur a je financovaná z Operačného programu Doprava.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona