Už dvaja potomkovia Zidana sú vo francúzskej reprezentácii

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 12:57 • 2 min
Už dvaja potomkovia Zidana sú vo francúzskej reprezentácii

PARÍŽ - Brankár Enzo Zidane dostal pozvánku do francúzskej reprezentácie do 16 rokov.

slovakia

left justify in out

Po prvorodenom Enzovi sa do francúzskej mládežníckej futbalovej reprezentácie dostal aj ďalší syn legendárneho Zinedina Zidana Luca. Šestnásťročného brankára povolali do tímu do 16 rokov, na ktorý čaká v závere marca sústredenie. Luca Zidane nasleduje kroky staršieho brata Enzu, ktorý je hráčom francúzskej reprezentácie do 19 rokov. Obe nádeje vyrastali v akadémii Realu Madrid, kde v minulosti pôsobil ich otec ako hráč a v súčasnosti je asistentom trénera Carla Ancelottiho.

 

Zinedina Zidana považujú za jedného z najväčších hráčov francúzskej futbalovej histórie. Trojnásobný najlepší futbalista sveta priviedol Francúzsko v roku 1998 k zisku titulu majstrov sveta a o dva roky neskôr aj ku kontinentálnemu európskemu zlatu. Štyridsaťjedenročný ofenzívny futbalista nastúpil za svoju krajinu 108-krát. Okrem Lucu a Enza má aj ďalších dvoch synov - Thea a Elyaza.

 

Informácie zverejnil web sportmole.co.uk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies