Už aj nižšie položené strediská hlásia dobré podmienky na lyžovanie

NETKY.SK • 20 December 2018, 09:52 • 2 min
Už aj nižšie položené strediská hlásia dobré podmienky na lyžovanie

SLOVENSKO - Aktuálne si lyžovačku užijú milovníci tohto zimného športu aj na strednom Pohroní. Z lyžiarskeho strediska Salamandra Resort v obci Hodruša-Hámre (okres Žarnovica) hlásia 30 centimetrov snehu a veľmi dobré podmienky na lyžovanie.

slovakia

left justify in out

Aktuálne sneží, o dobré podmienky sa však starajú aj prostredníctvom umelého zasnežovania. Sezónu tu otvorili už uplynulý víkend. Lyžiari sa môžu túto zimu tešiť na nové zázemie - multifunkčnú budovu, kde nájdu požičovňu lyží, ski servis či bufet. Pod svahom sa nachádza aj klzisko.

 

"Dúfame, že nám bude počasie priať a nebudeme musieť zatvárať tak, ako to bolo minulý rok," uviedla obchodno-marketingová manažérka strediska Petra Teplanová. 

 

 

S tohtoročnou lyžovačkou chcú ešte pred sviatkami začať aj v lyžiarskom stredisku Drozdovo, ktoré leží na úpätí Pohronského Inovca, približne 10 kilometrov od Novej Bane. Otvorenie sezóny je naplánované na sobotu 22. decembra.

Už o niekoľko dní si budú môcť športovci užiť prvú lyžovačku aj na Skalke pri Kremnici. Peter Hyža z lyžiarskeho strediska Skalka Arena priblížil, že pôvodne chceli sezónu otvoriť ešte pred sviatkami, no pre plánované oteplenie tak urobia počas alebo až po nich.

Záležať to bude od aktuálneho počasia. Aj v tomto stredisku sa tento rok zamerali na vylepšenie služieb pre lyžiarov, pribudol tu nový apreski bar, v priebehu sezóny by mali podľa Hyžu pribudnúť aj dva nové bufety.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Skalka arena (@skalkaarena),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies