Už 21 thajských provincií sužuje sucho, na mnohých miestach vozí vodu armáda

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 14:07 • 2 min
Už 21 thajských provincií sužuje sucho, na mnohých miestach vozí vodu armáda

BANGKOK - Mimoriadne sucho sužuje už 21 zo 76 thajských provincií. Kalamitný stav vyhlásili v 4355 obciach - z nich mnohé sa spoliehajú na dodávky vody, ktorú im vozí armáda, uviedlo dnes tamojšie ministerstvo pre prevenciu kalamít a zmiernenie ich následkov.

slovakia

left justify in out

Guvernér severothajskej provincie Pchajau, ktorá patrí medzi najpostihnutejšie, zvolal na dnešok naliehavé rokovanie. Obáva sa, že klesajúca hladina rovnomenného jazera Pchajau nedokáže zaistiť potrebné zavlažovanie až do májovej sezóny dažďov.


Po skončení zasadnutia guvernér vyzval verejné aj miestne nemocnice a školy, aby nepumpovali vodu z jazera, ale používali spodnú vodu, informovala agentúra DPA.


Jazero Pchajau s rozlohou 20,5 km2 bolo vytvorené umelo v roku 1939, aby pomohlo pri zavodňovaní ryžových polí v okolí. Je hlboké iba 1,7 metra. Pri jeho vzniku bol zaplavený budhistický chrám z konca 15. storočia.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies