ÚVZ varuje pred ilegálnymi výživovými doplnkami, môžu spôsobiť vážne problémy

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 15:24 • 2 min
ÚVZ varuje pred ilegálnymi výživovými doplnkami, môžu spôsobiť vážne problémy

BRATISLAVA – Hlavný hygienik SR Ján Mikas upozornil na škodlivé výživové doplnky značky Falcon Labs: OXYBURNPRO, SEPERCLEN, SUPERDRIVE, v prípade ktorých je neznámy výrobca. Pre prítomnosť ilegálnych steroidov a stimulantov môžu predstavovať vážne zdravotné riziko pre konzumentov.

slovakia

left justify in out

Oznámenie do výstražného systému RASFF vložilo Írsko, kde analyzovali viacero výrobkov tejto značky. V produktoch Falcon Labs OXYBURNPRO, Falcon Labs SEPERCLEN bol zistený 1,3-dimethylamylamine (DMAA) a vo výrobku Falcon Labs SUPERDRIVE bol zistený methasterone.

 

Oficiálna írska autorita varovala, že 1,3-DMAA je stimulant, ktorý môže spôsobiť akútne dočasné zvýšenie krvného tlaku, čo môže viesť k dýchavičnosti, napätiu na hrudi a riziku srdcového infarktu alebo cerebrálneho krvácania. Methasterone je zase anabolicko-androgénny steroid, ktorý sa spája s mnohými prípadmi poškodenia pečene.

 

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR skonštatoval, že sa výživové doplnky značky Falcon Labs môžu nachádzať na území Slovenska. „Odporúčame spotrebiteľom, aby ich nekupovali, už zakúpené výrobky v žiadnom prípade nepoužívali a prípadne ich vrátili späť do miesta predaja,“ uviedol hlavný hygienik SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona