Úvodnou misiou Čiľanov v Brazílii súboj s Austrálčanmi

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 11:38 • 2 min
Úvodnou misiou Čiľanov v Brazílii súboj s Austrálčanmi

RIO DE JANEIRO - Povinná jazda proti najväčšiemu outsiderovi B-skupiny - Čiľania veria, že piatkový vstup do záverečného turnaja majstrovstiev sveta v brazílskom meste Cuiabá proti Austrálčanom im prinesie tri body a zvýši ich postupové šance v nabitej konkurencii Španielov a Holanďanov v "béčku".

slovakia

left justify in out

Zápas Čile - Austrália zverila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) arbitrovi z Pobrežia Slonoviny Noumandiezovi Douému, ktorému budú na čiarach pomáhať jeho krajan Songuifolo Yeo a Jean-Claude Birumushahu z Burundi.

 

Austrálčania figurujú v rebríčku FIFA na 62. pozícii, čo je najnižšie umiestnenie spomedzi účastníkov brazílskeho šampionátu. "Je to skvelé," vyhlásil stredopoliar Tim Cahill v súvislosti s malými očakávaniami od jeho spoluhráčov počas blížiaceho sa šampionátu. "Niektorí z týchto chlapcov sú naozaj výnimoční a nikto o nich nič nevie. Verím, že po tomto turnaji si všetci budú pamätať ich mená," dodal bývalý hráč FC Everton Cahill. 

 

Čiľania sa budú spoliehať na stredopoliara Juventusu Turín Artura Vidala. Dvadsaťsedemročný záložník sa zotavuje po operácii pravého kolena a nie je isté, či stihne úvodný duel svojho tímu proti Austrálčanom. "Ak nebude môcť hrať v prvom zápase, budeme veriť, že sa dá do poriadku pred ďalšími stretnutiami," vyhlásil na margo zdravotného stavu rodáka zo Santiaga obranca Gonzalo Jara. Ďalšou výraznou postavou vo výbere argentínskeho trénera Jorgeho Sampaoliho je útočník FC Barcelona Alexis Sánchez, ktorý v uplynulej sezóne zaznamenal 19 ligových gólov v španielskej Primera División. Kormidelník Čile Sampaoli vedie Čiľanov od decembra 2012. Pod jeho vedením tamojšia reprezentácia vlani prehrala len dva z pätnástich zápasov, remizovala 2:2 so Španielmi a v londýnskom Wembley zvíťazila nad Angličanmi 2:0. 

 

Jediné vzájomné stretnutie Čile a Austrálie v rámci MS sa v roku 1974 skončilo bezgólovou remízou, pre Austráliu išlo o historicky prvý bod zo svetových šampionátov. Proti bodovému zisku by "Socceroos" pod vedením kouča Angeho Postecogloua nenamietali ani po štyridsiatich rokoch. Čiľania by ziskom troch bodov zvýšili tlak na menej úspešný tím z úvodného piatkového duelu B-skupiny Španielsko - Holandsko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies