Úvod v Južnej Amerike bez Messiho, Neymara aj Suáreza

NETKY.SK • 7 Október 2015, 14:46 • 2 min
Úvod v Južnej Amerike bez Messiho, Neymara aj Suáreza

BRATISLAVA - Štvrtok 8. októbra bude prvým hracím dňom v juhoamerickej kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta vo futbale v roku 2018 do Ruska. Na programe sú súboje: Bolívia - Uruguaj, Kolumbia - Peru a Venezuela - Paraguaj, Čile - Brazília a Argentína - Ekvádor.

slovakia

left justify in out

Systém juhoamerickej kvalifikácie sa považuje za najspravodlivejší zo všetkých. V hre je zakaždým iba 10 tímov, ktoré si to rozdajú každý s každým doma aj vonku a po sčítaní bodov štyria najlepší si zabezpečia priamy postup na svetový šampionát. Šancu na účasť na MS si zachová aj piaty tím konečnej tabuľky. Čaká na neho dvojzápasová interkontinentálna baráž, na základe žrebu tentokrát so zástupcom oceánskej zóny.


Najväčším favoritom kvalifikácie zóny konfederácie CONMEBOL je Argentína, momentálne líder rebríčka futbalových reprezentácií podľa Medzinárodnej futbalovej federácie. Argentínčania vlani vo finále na MS v Brazílii podľahli Nemcom 0:1 po predĺžení a striebornú priečku si vybojovali aj na tohtoročnom šampionáte Južnej Ameriky, keď vo finále v Santiagu nestačili na výber domáceho Čile po bezgólovom priebehu až po strelách zo značky pokutového kopu 1:4.
Argentína začne kvalifikáciu doma v Buenos Aires a proti Ekvádoru bude jasným favoritom aj bez superhviezdy Lionela Messiho, ktorý laboruje so zraneným kolenom. Podľa oficiálnych zdrojov bude barcelonský kanonier chýbať reprezentačnému tímu aj v ďalšom kvalifikačnom dueli o 5 dní na trávniku Paraguaja. Úvod juhoamerickej kvalifikácie bude aj bez brazílskeho ťahúňa Neymara. Ten však bude v šlágri 1. kola v Čile absentovať z iných dôvodov ako zdravotných. Má stopku z disciplinárnych dôvodov, čo je dôsledok jeho neprístojného správania sa v stretnutí proti Kolumbii v rámci tohtoročného turnaja Copa América. Brazília prehrala 0:1 a Neymarovu frustráciu si odniesli kolumbijskí hráči Armero a Murillo. Prvého nakopol loptou a druhého nešportovo zasiahol hlavou.
Do tretice ani posledný zo skvostného útočného trojzáprahu FC Barcelona Luis Suárez nebude svojmu tímu k dispozícii. Uruguajčan si stále odpykáva zvyšok 9-zápasového trestu za uhryznutie talianskeho obrancu Giorgia Chielliniho z MS 2014. Národnému tímu Uruguaja bude chýbať v kvalifikačných súbojoch proti Bolívii, Kolumbii, Ekvádoru a Čile. Aby toho nebolo málo, aj skvelý kolumbijský stredopoliar James Rodríguez bude v úvode kvalifikácie iba v úlohe diváka. Na ihrisko v súboji proti Peru ho nepustí zranenie stehenného svalu, ktorý si privodil práve v prípravnom zápase proti Peru. Mimo hry bude ešte asi tri týždne. Pozitívnou správou pre Čiľanov je návrat ich kapitána Claudia Brava do bránky po zranení lýtkového svalu.

Program úvodného kola kvalifikácie MS 2018 v zóne konfederácie CONMEBOL (Južná Amerika, časy sú v SELČ) - štvrtok 8. októbra 2016:
Bolívia - Uruguaj (La Paz, 22.00 h), Kolumbia - Peru (Barranquilla, 22.30 h), Venezuela - Paraguaj (Puerto Ordaz, 23.30 h), Čile - Brazília (Santiaho de Chile, 2.30 h už v piatok 9. 10.), Argentína - Ekvádor (Buenos Aires, 2.00 h už v piatok 9. 10.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies