Úvod TDU pre Gerransa, Kolář skončil 96.

NETKY.SK • 21 Január 2014, 08:27 • 2 min
Úvod TDU pre Gerransa, Kolář skončil 96.

ANGASTON - Austrálčan Simon Gerrans sa stal víťazom úvodnej etapy prvého tohtoročného podujatia cyklistickej WorldTour Tour Down Under, ktorá viedla z Nuriootpy do Angastonu a merala 135 km.

slovakia

left justify in out

Jazdec tímu Orica-GreenEdge sa presadil v špurte 69-členného hlavného poľa a stal sa prvým lídrom pretekov. Za prvenstvo i umiestnenie na rýchlostnej prémii získal do celkového poradia bonifikáciu 5 sekúnd. Gerrans v šprinte zdolal Nemca Andrého Greipela, tretí finišoval Steele von Hoff. Slovák Michael Kolář obsadil v úvodnej etape pri premiére vo WorldTour 96. miesto. Jazdec tímu Tinkoff-Saxobank prišiel do cieľa s odstupom 3:53 min na víťaza.

"Som prekvapený, že sa mi podarilo vyhrať. André patrí medzi najrýchlejších šprintérov vo svete. Bol to náročný záver a každý bol unavený. Do šprintu som pre silný protivietor išiel dosť neskoro. Tieto preteky často rozhodujú detaily, verím, že sa mi podarí udržať vedenie až do konca," povedal Gerrans. 

Výsledky - cyklistické preteky Tour Down Under: 
1. etapa (Nuriootpa - Angaston, 135 km): 1. Simon Gerrans (Aus.) Orica-GreenEdge 3:20:34 h, 2. Andre Greipel (Nem.) Lotto-Belisol, 3. Steele von Hoff (Aus.) Garmin-Sharp, 4. Diego Ulissi (Tal.) Lampre-Merida, 5. Maxime Bouet (Fr.) Ag2r-La Mondiale, 6. Francesco Gavazzi (Tal.) Astana všetci čas ako víťaz, ... 96. Michael Kolář (SR) Tinkoff-Saxobank +3:53 min



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies