ÚVO ukončil kontrolu tendra na CT v Piešťanoch

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 18:15 • 2 min
ÚVO ukončil kontrolu tendra na CT v Piešťanoch

BRATISLAVA - Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) si preveril tender na CT prístroj v Nemocnici Alexandra Wintera v Piešťanoch, pre ktorý odstúpilo niekoľko funkcionárov vrátane Zuzany Zvolenskej z postu ministerky zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Kontrolu ukončil v stredu. Zistil porušenia zákona o verejnom obstarávaní, ktoré však ako tvrdí, ani v jednom prípade nemali vplyv na výsledok tendra a výber úspešného uchádzača.

 

Podľa záverov ÚVO nemocnica niekoľkokrát v priebehu súťaže postupovala v rozpore s princípom transparentnosti či v rozpore so zákonom. Celkovo úrad identifikoval desať takýchto pochybení. "V nadväznosti na jednotlivé kontrolné zistenia je nutné uviesť, že tieto nenapĺňajú skutkovú podstatu správnych deliktov v zmysle zákona o verejnom obstarávaní. Úrad teda nezačne v uvedenom prípade správne konanie o uložení pokuty," uviedol hovorca ÚVO Ján Mažgút. 

 

Tender na CT prístroj vyhlásila nemocnica v marci minulého roka. Víťazom sa stala spoločnosť Medical Group SK, a. s. ktorá ponúkla, že prístroj dodá za 1,6 mil. eur. Médiá na konci októbra toho istého roka priniesli informácie o tom, že CT bolo predražené. Piešťanská nemocnica totiž ešte v roku 2012 vo verejnom obstarávaní vybrala CT prístroj za približne milión eur, napokon ho však nekúpila. Rozdiel v cene bol 600 tis. eur. Riaditeľka nemocnice tvrdila, že zariadenie obstarané v roku 2014 je vyššej triedy. Nakoniec sa predsa len rozhodla ukončiť kúpnu zmluvu, stalo sa tak v decembri minulého roka. Tender na tomograf si boli v piešťanskej nemocnici preverovať aj poslanci zo zdravotníckeho výboru NR SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona