ÚVO rozhodol o námietkach aj v súťaži na výstavbu úseku D1 Budimír - Bidovce

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 16:31 • 2 min
ÚVO rozhodol o námietkach aj v súťaži na výstavbu úseku D1 Budimír - Bidovce

BRATISLAVA - Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) už rozhodol o námietkach aj v prípade tretej súťaže Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Konkrétne ide o súťaž na výstavbu časti diaľnice D1 na východe Slovenska z Budimíra po Bidovce.

slovakia

left justify in out

Ani v tomto prípade však zatiaľ nie je známe, či námietky úrad uznal, alebo zamietol. "ÚVO sa o výsledku konania o námietkach vyjadrí až po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia," uviedol pre TASR hovorca úradu Ján Mažgút.

 

Rozhodnutie by malo nadobudnúť právoplatnosť po desiatich dňoch od jeho doručenia účastníkom konania. Výstavba tejto časti diaľnice by mala pritom stáť podľa predpokladov diaľničiarov 209,4 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

 

Podobne už ÚVO rozhodol aj o predchádzajúcich dvoch tendroch NDS. A to o súťaži na výstavbu úseku diaľnice D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec a diaľnice D1 Prešov, západ - Prešov, juh. Rozhodnutia úradu však tiež nie sú ešte známe, keďže zatiaľ nenadobudli právoplatnosť.

 

V prípade súťaže na výstavbu D3 na Kysuciach ide pritom o tender za odhadovanú cenu 199,1 milióna eur bez DPH. Čo sa týka obchvatu Prešova, pri ňom NDS odhaduje hodnotu zákazky vo výške 369,5 milióna eur bez DPH. Tieto tri diaľničné tendre vyhlasovala NDS v máji a v júni minulého roku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies