ÚVK rieši desiatky sťažností, sú o kupovaní hlasov či marení volieb

NETKY.SK • 12 November 2014, 14:06 • 2 min
ÚVK rieši desiatky sťažností, sú o kupovaní hlasov či marení volieb

BRATISLAVA - Desiatky sťažností týkajúce sa priebehu predvolebnej kampane, údajného ovplyvňovania voličov či organizácie komunálnych volieb pribudlo na stôl Ústrednej volebnej komisii (ÚVK) od jej posledného minulotýždňového zasadnutia.

slovakia

left justify in out

Novinárom to dnes povedal šéf ÚVK František Tanko s tým, že sa zaoberajú každou jednou sťažnosťou.
     

Podľa jeho slov je viacero sťažností opodstatnených. Opätovne sa napr. riešil prípad Púchova, v ktorom sa objavili podozrenia z marenia volieb. "ÚVK prijala uznesenie, ktorým túto záležitosť odstupuje na prokuratúru," informoval Tanko. Ďalšie podnety sa týkajú aj kupovania voličských hlasov. "Budeme sa o tom rozprávať až po voľbách. Ovplyvňovanie voličov je také intenzívne, že sa nad tým mozog zastavuje," povedal Tanko.
     

Rokovanie ÚVK pokračuje ďalej, o výsledku by mala novinárov informovať zapisovateľka komisie Eva Chmelová.
     

Komunálne voľby sa na Slovensku uskutočnia 15. novembra. Starostov, primátorov a poslancov si bude voliť 2923 obcí, vrátane mestských častí Bratislavy a Košíc. Právo voliť majú vyše štyri milióny voličov. Hlasovať môžu nielen Slováci, ale aj cudzinci. V prípade, že starosta či primátor nebude zvolený, do dvoch týždňov budú nové voľby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies