Uviedli slávnostnú premiéru komédie Ženská na vrchole

NETKY.SK • 7 November 2019, 08:41 • 2 min
Uviedli slávnostnú premiéru komédie Ženská na vrchole

BRATISLAVA - V jednom z bratislavských multiplexov uviedli v slávnostnej premiére českú komédiu Ženská na vrchole režisérky Lenky Kny.

slovakia

left justify in out

Príbeh filmu, nakrútený podľa námetu scenáristky Hany Cielovej, sa odohráva na odľahlej vysokohorskej chate na Slovensku. Tam sa ocitá hlavná hrdinka, úspešná majiteľka pražskej biokaviarne Helena v podaní Anny Polívkovej.

 

Nadšená zástankyňa zdravého životného štýlu je slobodnou matkou osemročného syna, s ktorým chce stráviť pokojné Vianoce v slovenských horách. Jej predstavy pohodovej idyly však zmení stretnutie s dvomi bratmi, milovníkmi adrenalínu, a ona sa tak nechtiac stane súčasťou iskrivo humorného milostného trojuholníka.

Staršieho z bratov, uzavretého horala a inštruktora adrenalínových športov Richarda, ktorý sa sám stará o malú dcérku Zuzu, vo filme stvárnil Martin Dejdar. Mladšieho brata Miša, milovníka zábavy a lámača ženských sŕdc si zahral Marek Němec. „Kasting na tých chlapov nebol jednoduchý.

 

Chceli sme horala, trošku sexi, trošku aby vyzeral a aby ste mu verili, že má vnútri romantickú dušu, že sa dokáže zamilovať a zároveň je to záchranár... Nájsť takého toho chlapa 'ideál', ktorý ani v reálnom živote neexistuje, nebolo ľahké. A Anička Polívková bola úžasná v tom, že spĺňala zas takú akúsi nehu, decentnosť a zároveň je to cieľavedomá žena, ktorej som verila, že keď príde na tú chalupu, všetko bude v poriadku a čo si ona vymyslí, to sa tam bude diať...,“ povedala pre agentúru SITA režisérka filmu Lenka Kny.

Ďalej v komédii hrajú Jana Krausová, Marek Adamczyk, Danica Jurčová, Roman Pomajbo, detskí herci Antonín Holoubek a Emma Voksová a slovinský herec Matjaž Javšnik. Humornú nôtu do príbehu vnášajú aj starostliví rodičia Heleny v podaní Bolka Polívku a Jany Preissovej.

 

 

Obľúbená herečka sa touto snímkou vracia po dlhých rokoch pred filmovú kameru. „Na pani Preissovú som myslela od začiatku. Ona je veľmi nežná, krehká osoba a nie je úplne jednoduché zlákať ju na natáčanie, no keď si prečítala scenár, povedala mi 'Ja strašne fandím rodinám, mám rada, keď je rodina harmonická, keď v nej všetko funguje a v tomto príbehu je tá idylická rodina a sú tam aj vnúčatká a ja ich mám tiež, mne sa to páči.' Takéto nejaké vysvetlenie mi dala a zároveň sa tešila, že si zahrá s hercami, ktorých má rada,“ priblížila Kny.

 

„Pani Preissová má zároveň skvelý zmysel pre humor. Nezdá sa, vyzerá ako taká krehká žena, ale tým zmyslom pre humor si s Bolkom nádherne spolu sadli. To doťahovanie medzi nimi výborne fungovalo,“ dodala režisérka.


Snímku nakrúcali v Prahe a na Chopku v Nízkych Tatrách. Tam so štábom a niektorými hercami pobudli asi mesiac. „To bolo veľmi dôležité rozhodnutie, točiť tam. Na prípravu sme mali dosť času a stále sme hľadali ideálnu chatu na samote, vysoko v horách. 

 

"Niečo sme objavili aj vo Vysokých Tatrách, niečo bolo málo prístupné, už sme boli úplne nešťastní, dokonca sme si hovorili, že to natočíme v štúdiu a v Tatrách budeme robiť len exteriéry a zrazu sme pri jednej z obhliadok miest, kde sa mal točiť free ride na Chopku uvideli chatu... Pripadala mi veľmi zaujímavá a nikto si ju nevšímal, skoro nikto ju nevidel. Sú tam totiž tie vleky a hotel, tá chata tam bola taká nenápadná... Točili sme teda napokon tam a v blízkom okolí,“ uviedla Kny.

 

„V národnom parku sme sa takmer nepohybovali, všetko je to len filmová ilúzia. Točili sme napríklad na zjazdovke a vyzeralo to, že sme niekde ďaleko v horách... Tie scenérie tam boli úžasné a aj keď sa človek hýbe len v okolí vlekov, môže to vyzerať, že ste niekde na samote. A počasie sme teda mali skutočne ako na konci sveta... Bolo to drsné,“ zasmiala sa režisérka.

 

Do filmu však napriek tomu dostala všetko, čo chcela. „Ja som trochu taký buldog, niekedy je z toho štáb možno otrávený, no je to jediná šanca, ako natočiť všetko, čo potrebujete, aby v tom filme bolo. Zábery sme selektovali až v strižni,“ uzavrela Kny.

Hudba k filmu je dielom renomovaného muzikanta Michala Pavlíčka, piesne naspievali Kamil Střihavka, Bára Basiková a Matěj Ruppert.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies