Uvidíme ďalšie MS vo futbale? Predseda superligy sa vyhráža vlastným turnajom!

NETKY.SK • 20 Apríl 2021, 10:26 • 2 min
Uvidíme ďalšie MS vo futbale? Predseda superligy sa vyhráža vlastným turnajom!

Včera sme vás informovali o založení futbalovej superligy, ktorá spôsobila vo svete futbalu obrovský chaos a odštartovala vojnu medzi dvanástimi zakladajúcimi členmi a asociáciou UEFA. Spor sa vyhrotil do takej miery, že nie je jasné, ktorí hráči budú môcť hrať na majstrovstvách sveta či Európy.

slovakia

left justify in out

UEFAFIFA sa obávajú znížených príjmov zo zápasov a proti superlige sa snažia bojovať všetkými dostupnými prostriedkami. Šéf UEFA  Aleksander Čeferin sa na zasadnutí výkonného výboru vyjadril, že kluby čakajú tvrdé sankcie. Okrem vylúčenia z domácich súťaží a európskych pohárov by ich hráči mali mať zákaz hrať na reprezentačnej úrovni, čo by znamenalo, že by sa nemohli objaviť ani na majstrovstvách sveta či Európy.

 

 

„Stále to riešime s našim právnym tímom ale využijeme všetky dostupné postihy a následne vás budeme informovať. Môj názor je, že by im mal byť čo najskôr zakázaný štart vo všetkých našich súťažiach a ich hráčom taktiež. UEFA a futbalový svet stojí jednoznačne proti tomuto hanebnému návrhu, ktorý je vytvorený v prospech niektorých klubov, motivovaných chamtivosťou,“ vyjadril sa Čeferin.

 

Prezident Realu Madrid a predseda superligy Florentino Peréz však kontroval vyhlásením, podľa ktorého v prípade zákazu budú hrať futbalisti superligy vlastné turnaje. „Ak hráči Európskej superligy dostanú zákaz hrať na majstrovstvách sveta 2022 v Katare, vytvoríme si vlastné MS. O nič nejde,“ prezradil.

 

Otázne je, ako celá kauza ovplyvní blížiaci sa európsky šampionát. Turnaj bez najlepších hráčov by znamenal minimálny divácky záujem a omnoho nižšie príjmy, čo si UEFA nemôže dovoliť. A hoci je futbalová verejnosť proti projektu superligy, v prípade nových majstrovstiev sveta by diváci zrejme radšej sledovali Messiho a Ronalda než hráčov z FC Sevilla či Cagliari.

 

 

Kritika superligy však silnie z každej strany a najnovšie sa k celej kauze vyjadril aj princ William, ktorý je predsedom Anglickej futbalovej asociácie. „Musíme ochrániť našu futbalovú komunitu – od najvyššej úrovne po radových občanov, hodnoty súťaženia a základnú spravodlivosť. Zdieľam obavy fanúšikov z navrhovanej superligy a rizík, ktoré by táto súťaž mohla spôsobiť hre, ktorú tak milujeme,“ napísal na Twitter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies