Úver pre stranu Sieť nevybavoval Procházka, ale kancelár Čepko

NETKY.SK • 4 September 2014, 13:19 • 2 min
Úver pre stranu Sieť nevybavoval Procházka, ale kancelár Čepko

BRATISLAVA – Predseda Siete Radoslav Procházka nerokoval s českou Fio bankou o poskytnutí úveru pre jeho stranu. Rokovania viedol poverený kancelár Marek Čepko.

slovakia

left justify in out

„Dostal som poverenie od prípravného výboru, aby som sa v rámci kreovania a funkčnosti kancelárie Siete venoval aj získaniu úveru. Bola to moja agenda – zabezpečiť chod budúcej centrálnej kancelárie Siete a všetky organizačné otázky spojené s jej vznikom. Tieto činnosti sú organicky spojené s riadením financií, preto aj to spomínané poverenie,“ povedal dnes Čepko pre agentúru SITA.

 

Sieť oslovila so žiadosťou o úver pätnásť bánk. Spomedzi nich prejavili ochotu rokovať tri banky. „Rozhodli sme sa pre najprijateľnejšiu ponuku. Zohľadňovali sme viaceré kritériá. Sumu, na ktorú bol úver poskytnutý, dobu splácania, úrokovú mieru a ďalšie podmienky. Z verejne dostupných zdrojov vieme, že banka financuje aj iné politické subjekty v Čechách,“ povedal Čepko. 

 

Úver bude Sieti poskytovaný vo viacerých čiastkach na základe potrieb Siete. Prvé peniaze z úveru by strana mala dostať v najbližších dňoch. „Výšku prvej tranže budeme riešiť na zasadnutí predsedníctva. Čoskoro predložím na predsedníctvo návrh rozpočtu na rok 2014. Sieť bude fungovať na rozpočtovom princípe. Po schválení predsedníctvom budeme postupovať podľa rozpočtu,“ konštatoval Čepko. 

 

Podľa kancelára úroková sadzba úveru je na úrovni jednomesačného EURIBOR-u navýšeného o 3,9 percentuálneho bodu. „To znamená, že suma bude prepočítavaná každý mesiac,“ povedal. Úver bude splatený po dvoch rokoch z budúcich zákonných príjmov Siete. Jediným ručiteľom je predseda Siete Radoslav Procházka. 

 

Politická strana Sieť získala bankový úver vo výške 800 000 eur na financovanie svojej činnosti od českej Fio banky. Sieť si tak podľa Čepka splnila svoj záväzok voči svojim členom a sympatizantom a širokej verejnosti. „Úver nám dáva komfort pre pokojnú prácu. Informácie, týkajúce sa podmienok úveru sú bežne predmetom bankového tajomstva. S bankou sme sa ale dohodli, že ich verejnosti sprístupníme,“ uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies