Uväzneného lekára, ktorý pomohol CIA vypátrať bin Ládina, premiestnili

NETKY.SK • 28 Apríl 2018, 13:03 • 2 min
Uväzneného lekára, ktorý pomohol CIA vypátrať bin Ládina, premiestnili

PEŠÁVAR - Pakistanský lekár Šakíl Afrídí, ktorého odsúdili za napomáhanie Spojeným štátom pri vypátraní vodcu teroristickej organizácie al-Káida Usámu bin Ládina, premiestnili pakistanské úrady z väznice v meste Pešávar na neznáme miesto. Informáciu poskytol v sobotu lekárov pakistanský právnik Kamar Nadím a nemenovaný predstaviteľ väzenia.

slovakia

left justify in out

Afrídího právnik povedal, že nevie, kam jeho klienta previezli. Predstaviteľ väznice v sobotu uviedol, že Afrídího premiestnili v uplynulú noc z väzenia na "bezpečnejšie miesto".

 

Afrídí sa nachádzal vo väznici na samotke takmer osem rokov po tom, čo pod zámienkou očkovania pomohol americkej Ústrednej spravodajskej službe (CIA) vystopovať bin Ládina v dome v pakistanskom meste Abbottabad. Tam ho v máji 2011 nakoniec pri akcii zabilo komando špeciálnych jednotiek amerického vojenského námorníctva Navy SEAL.

 

Lekára po tejto udalosti zatkli a odsúdili na 33 rokov väzenia za vlastizradu a spoluprácu s islamskými radikálmi. Skutočným dôvodom potrestania však bolo podľa tlačovej agentúry AP to, že Afrídí pomohol americkej CIA chytiť vodcu nebezpečnej medzinárodnej teroristickej siete al-Káida.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona